Мачей Собчик, Президент и Изпълнителен директор на Тракция ПРКиИ: Планираме да стъпим на целия балкански пазар през България

Планираме да разширим сериозно дейността си на балканския пазар, като за целта основна точка ще ни бъде България, заяви във видеоинтервю за Транспортал Мачей Собчик, президент и изпълнителен директор на Тракция ПРКиИ – най-голямата полска фирма за железопътно строителство.

По думите му компанията има намерение да участва за почти всички търгове и обществени поръчки, като може да прави това самостоятелно или в консорциум с български компании, обясни Собчик. По думите му друга възможна форма за кооперация с български компании е участие в обществени поръчки в Полша, където в момента има голямо търсене на жп строители.

Целият разговор с главния редактор на Транспортал Михаил Рангелов вижте във видеото:

 

ТРАКЦИЯ ПРКиИ С.А. е Полско акционерно дружество с близо 70-годишна история, лидер в железопътното строителство и електрификацията, със силно присъствие в строителството на пътища, далекопроводи и недвижими имоти.

 

Компанията изпълнява проекти в Полша, Литва, Латвия, Швеция и Украйна за изграждане, модернизация и рехабилитация на значими инфраструктурни проекти, финансирани със средства на ЕС, сред които е и изграждането на първата високоскоростна жп линия в Полша.

 

В периода на своето съществуване, Група ТРАКЦИЯ е електрифицирала близо 90% от железопътните линии в Полша и е построила тягови подстанции, оборудвани с електрически уредби, собствено производство.

 

През 2016 г. Тракция ПРКиИ учреди клон в България, с цел разширяване обхвата на дейността си чрез навлизане и утвърждаване в строителния сектор на Балканите.

 

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]

Автомобилен транспорт

Eнергото ще може да прекъсва зареждането на електромобилите

Масовизацията на електромобилите е сериозна заплаха за електропреносните мрежи в Европа, твърдят два независими доклада, изготвени от британския и австрийския енергийни регулатори. Във Великобритания Ofgem дори разработи предложение електропреносните компании да […]

Автомобилен транспорт

Отлагат „Пакет Мобилност“ до края на октомври

Прилагането на „Пакет Мобилност“ по отношение на спорните въпроси се отлага до края на октомври. Това е второто „негласно удължаване на периода, в който фирмите няма да бъдат санкционирани за […]