Министър Желязков: От срещата с един машинист научих повече за железницата, отколкото от ръководителите й

Министър Росен Желязков: Днес проведох среща с локомотивния машинист Димитър Христов, който е управлявал в понеделник пътническата композиция на влак 50244, пътуващ от Петрич за Благоевград. Поздравих Христов за проявения висок професионализъм по време на инцидента в Кресненското дефиле и за бързата реакция на него и колегите му за извеждане на пътниците от влака.

В разговора ни научих много повече за експлоатационната дейност в БДЖ, отколкото от служителите на ръководни позиции в „Холдинг БДЖ“ ЕАД и дъщерните му дружества. Хората като Димитър Христов са тези, които най-добре познават проблемите в железницата.

За мен като министър на транспорта е изключително важно в най-кратки срокове да се подобри климатът на работа в националния железопътен превозвач, така че да успеем да задържим и мотивираме специалистите на работа тук. Изразих искреното си уважение към достойно трудещите се железничари и уверих, че проблемите в БДЖ ще се решават в диалог заедно с тях.

 

Uncategorized

Асоциацията на българските авиокомпании: 2018 бе една добра година

Като традиционна и сравнително добра оцениха от Асоциацията на българските авиокомпании /АБА/ 2018 г. за българската гражданска авиация. Според Станислав Станулов, председател на АБА, близо 9-процентният ръст в превозените пътници […]