Наградиха железничари и пожарникари за действията им при пожара във влака София-Варна

МТС награди служителите на железницата и пожарникаря за навременна реакция при инцидента с влака от София за Варна

Министерството на транспорта и съобщенията награди служителите на железницата и пожарникаря Върбан Петков, които проявиха навременна реакция за евакуация на пътниците при инцидента с влака от София за Варна в района на гара Каспичан. Отличията бяха връчени от заместник-министъра на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски в сградата на МТС.

От името на вицепремиера по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и от свое име зам.-министър Папукчийски изрази благодарност за проявения висок професионализъм за предотвратяване на трагични последствия, свързани със загуба на човешки животи.

„Този инцидент е пример за това, че всички трябва да носим своята професионална и гражданска отговорност, да бдим и да проявяваме отношение към активите, които се управляват от БДЖ и държавата“, посочи Папукчийски.

По време на церемонията заместник-министърът заяви, че 160 вагона тази година подлежат на ремонт и модернизация спрямо изискванията за противопожарна безопасност при пътуване.

Той отправи апел към пътуващите, в случай че забележат действия, свързани със запалителни изделия и тютюнопушене, да информират незабавно превозната бригада.

Наградените служители с проява на отлично изпълнение на служебния дълг и предприемането на навременни реакции от Български държавни железници и Национална компания „Железопътна инфраструктура“ са:

Галина Георгиева – Началник-влак, Поделение за пътнически превози Горна Оряховица

Анка Николова – Диспечер, Поделение за пътнически превози Горна Оряховица

Стамен Иванов – Кондуктор, Поделение за пътнически превози Горна Оряховица

Огнян Мартинов – Локомотивен машинист, Поделение за пътнически превози Горна Оряховица

Денислав Калоянов – Помощник-машинист Поделение за пътнически превози Горна Оряховица

Пламен Личев – Старши влаков диспечер, Регионално звено Горна Оряховица

Иван Иванов – Влаков диспечер, Регионално звено Горна Оряховица

Деян Благоев – Енергодиспечер, Регионално звено Горна Оряховица

ЖП транспорт

Журналист от „Гардиън“ се качи в нощния влак Истанбул-София и остана без думи

ноември 27, 2022

Нощният влак от Истанбул до София е сред номинираните за „Най-добро пътешествие“ за 2023 г. в класацията на платформата за пътуване Lonely Planet. Нощната линия беше подновена през април тази […]

Автомобилен транспорт

Учени: Проектът за удълбочаване на Варненското езеро застрашава сериозно Аспаруховия мост

ноември 26, 2022

Проектът за удълбочаване на Варненското езеро е изготвен без да се обследва влиянието върху Аспаруховия мост и застрашава сериозно неговата цялост, алармираха учени по време на презентация пред студенти и […]

ЖП транспорт

Проф. Симеон Ананиев: Интегриран билет за БДЖ е като от феодален строй да преминем в капитализъм

ноември 26, 2022

Националната компания „Железопътна инфраструктура“ не успява да усвоява средствата не само от европейски програми, но дори и от капиталовите трансфери от държавата, като причини за това са желанието да се […]