Напусна ни Койчо Русев

„Напусна ни инж. Койчо Русев – учредител и председател на Националната транспортна камара, съобщиха от сдружението. „Загубихме отличен професионалист, активен съмишленик, истински приятел с чисто сърце, винаги готов да бъде рамо до рамо в битка“ пишат от камарата.
Роден е в ямболското с. Зорница през 1946 г. Завършил е Техническия университет – София, специалност „Двигатели с вътрешно горене и автомобили“, както и Университета по национално и световно стопанство – София, специалност „Икономика на автотранспорта“. Специализирал е в Академията за народно стопанство и във френския институт „Марком“.
Целият му професионален път преминава в сферата на транспорта. Създател е на Националната транспортна камара и „Български транспортен холдинг“ АД. От 2007 г. е председател на Управителния съвет на Съюза на организациите в автомобилния транспорт. Член е на Българската стопанска камара, Националната транспортна камара и на Държавно- обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата към Министерския съвет, а също и на Съюза на независимите писатели в България.Бил е зам. министър на транспорта.
Носител е на много награди и отличия, съавтор и автор на книги. Предоставя лична стипендия на най-добрия студент от Транспортния факултет на Технически университет – София и осигурява ежегодно награди за тримата първенци на випуска.
Почетен гражданин на Пловдив и Средец.

Форумът за Балкански транспорт и инфраструктура и редакцията на Транспортал изказват съболезновнията си на близките на Койчо Русев.

Воден транспорт

Ивайло Гавраилов е новият изпълнителен директор на „Пристанище Варна“ ЕАД

Ивайло Гавраилов, досегашен изпълнителен директор на държавния „Български морски квалификационен център“ ЕАД, поема управлението като изпълнителен директор на „Пристанище Варна“ ЕАД, установи справка на Maritime.bg в подадените за вписване в […]

Автомобилен транспорт

DNV прогнозира 70% зелен водород през 2050 г.

85 % от световните предложения на водород през 2050 г. ще е са с произход от нисковъглеродни източници, в това число 25,5 % от електролиза на база на мрежова електроенергия, […]

Воден транспорт

Фонд „Три морета“ купи дял от Пристанище „Бургас“ на Домусчиеви

Инвестиционният фонд на инициативата „Три морета“ е купил значителен дял в „БМФ Порт Бургас“ от фирмата на братя Домусчиеви „Адванс Пропъртис“, съобщиха и от фонда, и от продавача в понеделник. […]