Национална мрежа за бързо зареждане на електромобили

Най-големият доставчик на електрически превозни средства в България си партнира с АББ за най-голямото разширяване на зарядната инфраструктура на страната.

Бързите зарядни станции на АББ вече могат да бъдат открити по ключови пътища в цяла България, като в ход са планове за по-нататъшно разширяване на мрежата, което да обхване всички по-главни пътища и автомагистрали до края на първото тримесечие на 2018 г. В резултат на тясното сътрудничество на АББ и eMobility International, бързите зарядни станции на АББ вече покриват международните маршрути от София до границата с Гърция и Турция, с инсталации в ключови локации в София, Варна, Велико Търново, Благоевград, Сандански, Раковски, Стара Загора, Любимец и Бургас. eMobility International разработва и управлява инфраструктура от станции за бързо зареждане, развивайки дейността си под търговската марка Eldrive. Компанията подпомага потребителите в тяхното разбиране на електрическата мобилност и им осигурява възможност да достигнат лесно до най-близката зарядна станция или място за наемане на електромобили.

“Избрахме АББ, за да изградим нашата мрежа за бързо зареждане в България, тъй като са изключително надеждни и предлагат дистанционна поддръжка, което е критично за нашия бизнес”, сподели Стефан Спасов, изпълнителен директор на eMobility International.

Най-популярната зарядна станция, Terra 53 CJG, предлага съвместимост с всички електрически превозни средства на българския пазар посредством стандартите CHAdeMO, CCS и Type 2, осигурявайки цикли на зареждане между 15 и 60 минути, в зависимост от капацитета на батерията на всяка кола.

“АББ играе важна роля в развитието на устойчивата мобилност, като предоставя иновативни и ефективни технологии за инфраструктурата за зареждане на електромобили. Редица проекти в цял свят показват, че АББ е глобален играч в областта на технологиите за бързо зареждане и е начело на създаването на национална бързо-зарядна мрежа в България”, сподели Франк Мюльон, ръководител на световния бизнес за „Бързи зарядни станции за електромобили“ в АББ.

Мултистандартната зарядна станция Terra 53 е конфигурируема с единичен, двоен или троен изход 50 kW и може да функционира в тежки климатични условия при температури от – 35 до + 55 градуса по Целзий. Представлява част от дигиталното портфолио за свързани решения ABB AbilityTM и предлага наблюдение на състоянието и отстраняване на проблеми от разстояние, което е изключително важно предимство на зарядните станции от АББ. Свързвайки зарядни устройства, сервизни решения и хора, АББ може да диагностицира над 90% от сервизните случаи дистанционно, разрешавайки успешно над 60 % от тези случаи без никаква намеса на място за последните две години. Това води до значителни спестявания от неочаквани повреди, време за пътуване, транспорт, човекочасове и ресурси. Terra 53 е идеална за употреба в зони за отдих по автомагистрали, бензиностанции, автосервизи и оживени градски райони като например паркинги.

 

Източник: https://www.kamioni.bg/

Автомобилен транспорт

Димитър Димитров, Камара на автомобилните превозвачи: Служебният транспортен министър може да помогне много на автомобилния бранш дори и без да пипа нормативната уредба

Господин Димитров, от днес транспортното министерство се поема от нов служебен министър. Какви са очакванията на автомобилния бранш към него? Първо искам да честитя новия пост на г-н Тодоров. Въпреки […]

Автомобилен транспорт

Георги Тодоров ще бъде служебен министър на транспорта

Георги Георгиев Тодоров ще бъде служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, съобщиха от президентството. Георги Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през Министерство на транспорта, […]