Нели Андреева е освободена от длъжността заместник-министър на транспорта

Заместник-министърът на транспорта Нели Андреева е освободена от длъжност със заповед на премиера Стефан Янев, съобщи правителствената информационна служба. Мотиви за освобождаването ѝ не са посочени.

Нели Андреева зае поста при предишния служебен министър на транспорта Георги Тодоров. Нейни ресори бяха транспортната политика в железопътния и морския транспорт, концесии и контрол върху дейността на търговските дружества и държавните предприятия в железопътния и морския транспорт и дирекция „Координация на програми и проекти“.

От 2019 г. до заемането на поста заместник-министър Нели Андреева беше директор на дирекция „Стратегическо планиране и инвестиционни проекти“ в държавното предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура“. Преди това, от 2012 г. е била главен експерт в Управляващия орган на оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 г. – 2020 г. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Управление на проекти“ от ВТУ „Тодор Каблешков“ – София. Завършила е и международни икономически отношения в УНСС.

С друга заповед на премиера за заместник областен управител на област Ловеч е назначен Емил Енчев. Той е магистър по специалността „Икономическа информатика“ от Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов. Има дългогодишен управленски опит в частния сектор в сферата на информационните технологии.

За заместник областен управител на област Кюстендил е назначен Емил Атанасов. Той има юридическо образование от Академията на МВР в София. Адвокат е от адвокатската колегия в Кюстендил. Работил е в Районното управление на МВР в Дупница в периода от 1984 г. до 1992 г., както и в Окръжна следствена служба – Кюстендил от 1992 г. до 1999 г.

Воден транспорт

„Vera Su“ ще бъде възстановен и продаден на търг

Vera Su“ ще бъде възстановен и продаден на търг. Това заяви министърът на транспорта Христо Алексиев на брифинг в Министерския съвет. Той каза още, че разходите по спасителната операция на […]

Воден транспорт

Галина Василева: За оставащите 2 години от трябва да бъдат усвоени 50% от финансовия ресурс на ОПТТИ

Навлизаме в последните две години от изпълнението на програмен период 2014 – 2020 г., през които трябва да бъде усвоен 50% от бюджета на програмата или около 2 млрд. лева. […]

Симеон Ананиев
Автомобилен транспорт

Експерти: Основната причина за трагедията на АМ „Струма“ не трябва да се търси в състоянието на пътя

Основната причина за тежката катастрофа на автомагистрала „Струма“ не трябва да се търси в състоянието на пътя. Това заяви председателят на Браншова асоциация „Пътна безопасност“ проф. д-р инж. Румен Миланов в […]