Немски фирми се оглеждат за инвестиции в жп транспорта

Делегация, включваща представители на седем германски компании от железопътния сектор, е на посещение в страната ни за проучване на възможностите за инвестиции и осъществяване на съвместни проекти, съобщи министерството на икономиката.

Те са имали среща днес със заместник-министъра на икономиката Александър Манолев.

Делегацията е ръководена от Аксел Шупе, управител на Съюза на германската железопътна индустрия – организация на федерално ниво, която обединява над 190 компании, покриващи цялата верига по отношение на железопътна техниката.

Заместник-министър Манолев е представил насърчителните мерки за привличане на инвестиции и приоритетите на Министерството. България има много добри традиции в железопътния сектор, в това число и със специализирани училища, които подготвят квалифицирани кадри, е подчертал Манолев.

Той е коментирал, че се надява, че ще бъдат установени ползотворни връзки с български компании, които имат сериозен потенциал.

Даден е бил пример с подписания договор за продажба и ремонт на 40 товарни вагона, сключен между български завод и полска компания.

Автомобилен транспорт

Служебният кабинет върна Бойко Рановски в Автомобилна администрация

Бойко Рановски се връща начело на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация, съобщиха Нова и бТВ.  Рановски бе освободен от поста в средата на февруари, като той самият обясни, че не е […]

ЖП транспорт

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане […]

ЖП транспорт

Бившият директор на НКЖИ Красимир Папукчийски стана зам.-министър на транспорта

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Красимир Папукчийски. Заемал е различни ръководни длъжности в Национална компания „Железопътна […]