Несъществуващ за Министерството на транспорта и БДЖ Завод за локомотиви в България изуми евродепутати

В изминалия уикенд депутатите от Европейския парламент Андей Новаков и Емил Радев посетиха локомотивния завод Експрес Сервиз в Русе. Те бяха придружени от русенските депутати Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков.

Депутатите и придружаващите ги лица се запознаха с производствената програма, разгледаха новите готови локомотиви които ще бъдат доставени за столичния Метрополитен и ремонтните цехове на завода. Локомотива за метрополитена, може да се види на транспортното изложение „Транстренд 2018“  във ВТУ „Тодор Каблешков“ София, на 25 и 25 април тази година .

Особено впечатление на всички посетители направиха акумулаторните локомотиви, които отговарят на всички екологични изисквания за шум и вредни емисии. Локомотивите се изнасят в целия свят и в момента има поръчки от Дойче Бан. Евродепутата Новаков стана машинист и тества новия модел ES1000.

Експрес Сервиз ООД е лидер при ремонтите на локомотиви и единственото предприятие произвеждащо нови локомотиви в България. Развива дейност в три направления, свързани с локомотивите – ремонт, производство на нови локомотиви и товарен ЖП транспорт. Произвежда дизелови и акумулаторни маневрени локомотиви и ремонтира и поддържа всички видове електрически и дизелови локомотиви на български клиенти.

Експрес Сервиз разполага с модерна база за ремонт на локомотиви, като предлага и мобилно поддържане и ремонт на локомотиви на клиентите. В момента се правят проучвания за разширяване на ремонтната база с ремонтни пунктове в страната.

Източник: http://lz1866.com/bg/

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]

Автомобилен транспорт

Eнергото ще може да прекъсва зареждането на електромобилите

Масовизацията на електромобилите е сериозна заплаха за електропреносните мрежи в Европа, твърдят два независими доклада, изготвени от британския и австрийския енергийни регулатори. Във Великобритания Ofgem дори разработи предложение електропреносните компании да […]

Автомобилен транспорт

Отлагат „Пакет Мобилност“ до края на октомври

Прилагането на „Пакет Мобилност“ по отношение на спорните въпроси се отлага до края на октомври. Това е второто „негласно удължаване на периода, в който фирмите няма да бъдат санкционирани за […]