Новите електромобили Citroen за 6000 евро вече излязоха на пътя

Градският електрически автомобил Citroen Ami, представен от френската марка през февруари тази година, стана част от автопарка на услуга под наем. Самата кола е невероятно компактна. Размерите й са: дължина – 2,41 метра, ширина – 1,39 метра, височина – 1,52 метра. Теглото й е 485 кг, което е много малко в сравнение с други градски автомобили. Благодарение на компактните си размери, новият Citroen Ami попада в категорията квадроцикли. В Европейския съюз такива превозни средства могат да се шофират от 16-годишна възраст (във Франция – от 14-годишна възраст).

Електромобилът е оборудван с 5,5 кВтч батерия, способна да осигури пробег от 70 км. Това е напълно достатъчно за придвижване из града. За пълното зареждане на батерията на електрическата кола от битовата мрежа ще са необходими 3 часа.

Цената на Citroen Ami във Франция е 6000 евро. От началото на приемането на предварителни поръчки голям брой французи са закупили електрическата кола или са я наели за дълго време. Месечният абонамент е 9,90 евро плюс 0,26 евро на минута употреба.

ЖП транспорт

Русия пуска автономни влакове през септември

Российские железные дороги (РЖД) ще пусне в движение по редовно разписание първите автономни пътнически влакове (GoA3) през септември тази година. В региона на Москва държавната компания РЖД в момента тества два […]