Ново предложение за нощен транспорт в София събира поддръжници

Нощен транспорт в столицата – това предлага инициативата „Спаси София”. За предложението вече е отворена подписка, в която към момента са събрани над 2500 подписа.

Те ще е активна до края на август на булевард „Витоша”, а след това ще бъде внесена за обсъждане в Столичния общински съвет.

„София и Талин са единствените столици в Европейския съюз, в който няма нощен градски транспорт”, подчертават от „Спаси София”.

Според предложения бизнесплан нощният транспорт може да бъде поет от седем линии, като автобусите ще тръгват от площад „Света Неделя” и ще обслужват 25 софийски квартала.

Инициаторите изчисляват, че нощния транспорт ще струва 3,5 млн. лв. на година, а също така – че той може да се самоиздържа, ако билетът през нощта струва 2 лв.

 

Източник: БТВ

ЖП транспорт

“Търпимост” за мостове, тунели и за още много инфраструктура, изградена без проект и разрешение за строеж

юни 1, 2023

Ако предложеният законопроект бъде приет от депутатите в този вид, тези строежи няма да подлежат на премахване и забрана за ползване Правна възможност за статут “търпимост” за мостове, тунели, надлези […]

ЖП транспорт

НКЖИ ще подпомогне гимназията в Куклен, Пловдивска област за обучение в направление железопътен транспорт

май 31, 2023

Фирми от Тракия икономическа зона (ТИЗ) ще подпомогнат четири училища в Пловдивска област, за да се превърнат в модерни професионални гимназии. Това стана ясно по време на форум “Бизнесът и […]