„Нощен транспорт“ в София: Продадени са 74 000 билета

От въвеждането нощния градски транспорт в София досега са продадени близо 74 000 билета, съобщи Пламен Църноречки, директорна дирекция „Маркетинг и стопанска дейност“ в Центъра за градска мобилност (ЦГМ) пред „Фокус“.

Той припомни, че нощният градски транспорт е в експериментален период до края на годината и на този етап разполага с четири линии с пресечна точка площад „Княз Александър I“, където се осъществяват и трансферите между тях.

Продадените билети сочат, че най-предпочитана се оказва Линия 2, която е от Студентски град до „Обеля“.

Очаквано най-натоварен нощният градски транспорт е в дните от петък до неделя, когато пътуват над 700 пътници на нощ.

Както е известно нощният транспорт има четири линии, които се движат след полунощ – първата е от „Люлин“ до „Младост 4“, другата е от „Студентски град“ до кв. „Обеля“, третата от кв. „Левски“ до „Овча купел“ и четвъртата от кв. „Дружба“ до кв. „Гоце Делчев“.

Интервалът за движение е 40 минути, а времето за прекачване между линиите на общата спирка на пл. „Княз Александър Първи“ – 5 минути.

Цената за пътуване е 2 лева, като билетите се продават на място в автобуса от кондуктори.

Картата важи и за следващия автобус, на който пътника се прикачи, за да достигне до крайната си точка.

Анализи

Какво означава предстоящата либерализация на жп транспорта за новата програма на БДЖ

Новото ръководство на БДЖ представи приоритетите в новата икономическа програма на холдинга. Една от новините е свързана с недостига на железопътни вагони, който компанията изпитва, а решението на управата й е да […]