Отлагат „Пакет Мобилност“ до края на октомври

Прилагането на „Пакет Мобилност“ по отношение на спорните въпроси се отлага до края на октомври. Това е второто „негласно удължаване на периода, в който фирмите няма да бъдат санкционирани за неспазване на разпоредбите в пакета, тъй като заради отпускарския сезон насоките за прилагането им не са готови. В средата на август очакванията на бранша бяха насоките да са готови „към 5-10 септември .

„Негласната отсрочка за прилагането на „Пакет Мобилност“ продължава до края на октомври, докогато всички държави трябва да предоставят санкционните си норми“, обясни Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи (СМП) пред economic.bg. „Това ще рече, че до 31 октомври всяка държава ще трябва вече да е определила и публично оповестила каква глоба ще налага за всяко конкретно нарушение. Така че досега нищо не е променило при контрола на международните автомобилни превози „, добави Арабаджиев.

ЖП транспорт

Русия пуска автономни влакове през септември

Российские железные дороги (РЖД) ще пусне в движение по редовно разписание първите автономни пътнически влакове (GoA3) през септември тази година. В региона на Москва държавната компания РЖД в момента тества два […]