Петко Ангелов: Няма да оставим Пловдив без градски транспорт

„Няма да оставим Пловдив без автобуси. Гражданите да бъдат спокойни. Мобилизирали сме всички шофьори, днес не почиваме, а сме по гаражите и правим нови разписания. Графикът ще се спазва“ – това каза пред репортер на Plovdiv24.bg Петко Ангелов от „Автобусни превози“.

Както вчера съобщихме, от понеделник, 13 април, фирма „Хеброс бус“ спира да обслужва линии 4, 12, 22, 24, 27 и 93. Собственикът Веселин Дошков обвини в корупция общината

„Не мога да разбера защо се намесва моето име. С г-н Дошков съм в прекрасни отношения. Работихме заедно, шест месеца кара мои рейсове, давал съм му пари назаем, за да може да работи. Къде е моята вина?“ – пита Петко Ангелов, чието име беше замесено в скандала. 

„Не вярвам да е казал това, което излезе по медиите. Най-вероятно е било в момент на афект. Ако сме престъпници – има прокуратура, да се обърне към нея“ – допълни той.

Ангелов ще изчака на Дошков да му мине, за да разговарят спокойно. „Днес е Великден, чудя се дали да му се обадя… Ако се чуете, поздравете го мен“ – каза той. И още: „Не искам да говоря за него лоши работи. Заедно сме по консорциуми. Ние сме колеги, партньори. Ще му мине. Няма задкулисие.“.

Според шефа на „Автобусни превози“ реакцията на Дошков е била заради това, че превозвачите работят на загуба от началото на извънредното положение. Всички фирми търпят големи негативи, но от друга страна не може вторият по големи град в България да се остави без транспорт. Предложението да не вървят автобуси е направил именно шефът на „Хеброс бус“, но след острата обществена реакция общината не го е приела.

Припомняме, че на 12 април изтича договорът за обслужване за осем линии 4, 12, 22, 24, 27 и 93, които досега се поддържаха от „Хеброс бус“, както и за 20 и 10. Миналия четвъртък превозвачите са обсъждали с директора на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Пламен Вълков как ще процедират след тази дата, тъй като конкурсът беше стопиран заради жалба в КЗК. Жалбоподателят е „Монтана – автобусен транспорт“ ЕООД. По думите на Ангелов, собственикът е приятел на Дошков.

„На срещата Вълков попита Дошков какво иска, а той му отговори: „Всичко или нищо“. След това си излезе. Всичко стана много бързо“, разказа Петко Ангелов. 

Предложението на общината било всяка от четирите превозвачески фирми да поеме по 2 линии, до провеждането на конкурса. Дошков не бил съгласен точно с това. „Предполагам, че ще спре за един-два месеца, докато мине извънредното положение, после ще се върне“ – смята Ангелов.

Линиите от утре се поемат от останалите три фирми. „Автобусни превози“ и „Меритранс“, които са собственост на Петко Ангелов, ще обслужват съответно 12, 24 и 4; и 20 и 22, а „Автотранс 2000“ на инж. Димитър Чолаков – 10, 93 и 27. Заповедта на кмета вече е подписана.

Пловдив24

ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]