Петър Витанов, БСП/ПЕС: Много работещи в международния транспорт може да останат без работа

„Обезпокоен съм, че много от работещите в сферата на международния транспорт в различни страни може да останат без работа заради фалит на предприятията. Това са предимно малки, средни предприятия или семеен бизнес и единствен източник на приходи за много домакинства“. Това заяви ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов по време на изслушване на министъра на транспорта на Финландия Сана Марин в Комисията по транспорт и туризъм в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на БСП. „Надявам се да бъдете честен посредник в рамките на предстоящите преговори по Пакет „Мобилност“ I. Знаете колко е чувствителна тази тема в редица държави членки, сред които е и България. Надявам се с финландското председателство да отпадне усещането сред гражданите ни, че можем да бъдем изхвърлени от вътрешния пазар на ЕС“, допълни Витанов.
Г-жа Марин представи пред членовете на ЕП приоритетите на финландското председателство в сектор „Транспорт“. Основен акцент бе поставен върху автоматизацията на транспорта, дигитализацията в транспортните услуги и намаляването на въглеродните емисии чрез подобряване на енергийната ефективност на транспортните системи.
По-късно комисарят по транспорта Виолета Булц ще отговаря на въпроси на депутати.

ЖП транспорт

Най-добрите гари в Европа

Железопътният транспорт остава един от най-евтините. А в контекста на пандемията и пътуването на по-къси разстояния е предпочитан пред авиационния, най-малкото поради наличието на повече площ. Consumer Choice Center публикува […]