Петър Мутафчиев: Зелените коридори показаха несъстоятелността на пакета „Макрон“

Зелените коридори показаха несъстоятелността на пакета „Макрон“. Това каза в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ бившият министър на транспорта Петър Мутафчиев за одобрения от Съвета на ЕС оспорван пакет „Мобилност“.

„Самият факт, че Съветът на ЕС одобри проекта „Макрон“ с няколко поправки, които бяха направени във връзка с престояването на камионите в друга страна и връщането им в страната, чиято фирма е собственик, на 8 седмици, също така и някои промени, които касаят почивките на шофьорите дадоха движение на пакета в ЕП. Днес се гледа и в комисията по транспорт на ЕП. Ако пакетът бъде представен на първото заседание на парламента, това означава, че от тази дата ще започне да тече четиримесечният срок, в който да бъдат подадени допълнителни предложения, които да се разгледат в ЕК. Вероятно с тази процедура ще се приключи голямата тема за пакета „Макрон“, обясни той.

Според Петър Мутафчиев по отношение на пакета няма изненади, защото няма промяна в поддръжниците и противниците на пакета.

„Големите европейски страни защитиха своите превозвачи, същевременно една част от страните спазариха други интереси, за да подкрепят една подобна инициатива. Убеден съм ще продължим битката докрай, не бива да се отказваме и да мислим, че всичко е приключило“, допълни бившият министър на транспорта.

Петър Мутафчиев каза още, че това законодателство не работи и в извънредна ситуация отново ще има допълнителни мерки, които ЕК ще трябва да вземе.

ЖП транспорт

Оферта от БДЖ: Работите при нас 5 г., не плащате такса във вуз

„Булгартрансгаз“, „Български пощи“, „Винпром АД“, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, Националната електрическа компания, „Джи Пи Груп“, „Аджибадем Сити клиник“, БДЖ, „Монтюпе“ и т.н. – това са само част от 146-те […]