Пик на кризата в корабоплаването през май

Очакванията на анализаторите са през следващите 5 седмици да има най-голям брой отменени плавания по основните морски линиии. Това бе отбелязано по-рано през опрели от Родолф Сааде, ръководител на френската контейнерна линия CMA CGM. За маршрутите от Азия до източното крайбрежие на Южна Америка Sea-Intelligence отчита 59% спад в капацитета на корабите по линиите.

Само до 27 април са отменени 456 плавания заради пандемията. По направлението Азия-Европа и транстихоокеанските маршрути, само през миналата седмица капацитета на плавателните съдове е намален с 300 000 TEU.

[✕]


Sea-Intelligence предупреди в последния си доклад , че поради множеството празни плавания, линейното корабоплаване навлиза в период, в който износът на пълни и празни контейнери от Европа за Азия за определени седмици ще превиши прадлагания от линиите капацитет. Предлаганият капацитет на транстихоокенаските плавания също се свива, но не в същата степен както направлението Европа – Азия.

Източник: Logistika.bg

ЖП транспорт

Най-добрите гари в Европа

Железопътният транспорт остава един от най-евтините. А в контекста на пандемията и пътуването на по-къси разстояния е предпочитан пред авиационния, най-малкото поради наличието на повече площ. Consumer Choice Center публикува […]