Пиян шофьор потроши техника за хиляди левове и остави гара Сахране без ток

Гaрa Caхрaнe остана цял ден без електричество зaрaди удaр нa лeк aвтoмoбил в cтълб oт кoнтaктнaтa мрeжa. Инцидeнтът e cтaнaл нa учacтък oт жeлeзoпътния път мeжду Кaзaнлък и Кaлoфeр. Причинaтa e пиян шoфьoр, кoйтo e кaтacтрoфирaл в cтълб oт кoнтaкнaтa мрeжa нa жeлeзницитe.

От НКЖИ потвърдиха за инцидента.

На 02.11.2019 година възниква ПТП удар на лек автомобил Мерцедес с водач А. П. в стоматобетонов стълб на контактна мрежа с № 19 . В 02.02 часа изключва извод Габарево и не задържа , впоследствие се установява че при възникналото ПТП се счупва  стоманобетонов стълб който скъсва контактния проводник на 1 – ви коловоз. При удара стълба пада перпендикулярно на железния път и нарушава габарита на първи и втори коловоз в гара Сахране. Влаковото движение на първи и втори коловоз е затворено поради нарушаване на габарита. След огледа на следствените органи са проведените аварийно възстановителни работи и движението в 21.47ч. е възстановено движението по втори коловоз със скорост по книжка разписание.

В следствие на аварийно възстановителните работи е съставена стойностна сметка като сумата възлиза на 6 600 лв., съобщиха за Транспортал от компанията.

ЖП транспорт

АКТИВНА ИСТОРИЧЕСКА КАРТА Железопътни линии 1860-1974 г.

Защо направихме карта за ЖП линиите? Защото железопътните линии са първата стратегическа инфраструктура по българските земи. В годините преди и след Освобождението ЖП инфраструктурата има основна роля за усвояване на […]

Автомобилен транспорт

Товарните превози намаляват с 9.3 на сто през първото тримесечие

По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) през първото тримесечие на 2020 г. в сравнение със съответното тримесечие на 2019 г. превозените товари и извършената работа от товарния сухопътен […]