Пловдив остава без градски транспорт, превозвачите имат проблем с Общината

Пловдив остава без транспорт след 10 септември, съобщи за Plovdiv24.bg собственикът на фирма “Хеброс бус” Веселин Дошков. По думите му нещата вече са опрели в кокала.

“Тръгваме изключително решително и търсим това, което ни е заложено по договор”, добави Дошков .

Превозвачите са сключили договори за пределни разходи по 1.94 лв. на км. Но общината им казва, че може да им плати само по 1.50 лв. на км.

“Но ние сме направили инвестиции и други разходи, имаме ангажименти и потъваме, реализирайки социалната политика на общината на наш гръб. Не се издържа вече”, разказа Дошков. “Обявена е обществена поръчка с пределни разходи. Ние вече трябваше да ги предоговаряме тези пределни разходи. Трябваше да имаме поне 10% завишени разходи на км. Всичко се е увеличило от тогава. Общината ни плаща с 20% по-ниско и иска качество от нас. Да, виновни сме за лошото качество на услугата пред пловдивчани, но със 70% от договорените цени, няма как да издържим”, обясни още той.

Попитан дали не искат да разговарят с кмета Дошков отговори: “Няма за какво да разговаряме с кмета. Той замита проблема под килима, за да мине време и да се успокоят нещата. Ножът не само опря, а задълба в кокала. Лично на моята фирма от 2018 година по договора ми дължат над 7 млн. лева. Истината е, че ние много рязко влошихме качеството на услугата. Признавам пред пловдивчани. Но без пари няма как да предлагаш качествена услуга”, каза още Дошков. Фирмата му обслужва 8 линии в града.

“След 10 септември започваме да изтегляме автобусите и тотално преустановяваме услугата. Който иска – да дойде и да печели от тази услуга. При тая катастрофа, пред която ни изправи общината, неустойките са нищо. Всичките превозвачи са на това мнение. Пловдив категорично ще остане без транспорт, докато продължава тази тъпа политика на общината. Тръгваме изключително решително и търсим това, което ни е заложено по договор. Ситуацията при нас премина критичната граница. С години се отлагат проблемите”, добави Веселин Дошков.

ЖП транспорт

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за следващия мандат. Българският министър участва в 15 -ата среща на […]

Автомобилен транспорт

Разширяване на глобалната автобусна мрежа на дълги разстояния: FlixMobility придобива Greyhound в САЩ

++ Компанията адресира благоприятна възможност от увеличеното търсене в САЩ за достъпна, устойчива, колективна мобилност  ++ Последният кръг на финансиране проправя път на FlixMobility да поведе световната революция за зелена […]

ЖП транспорт

БТПП организира бизнес делегация за изложението EURASIARAIL в края на ноември

Българската търговско-промишлена палата по предложение на Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникации и индустрия (RASTIA)  организира бизнес делегация за посещение на търговското изложение Евразия Рейл (Eurasia Rail). Изложението ще се […]