Полската полиция дебне със специален контролен камион

От началото на август служителите използват специален камион MAN. Контролните органи се подпомагат от Мобилния център за наблюдение, работещ от специализираното превозно средство. Полицейският камион е превозно средство за наблюдение със система от камери и монитори. Досега то е служило за обезпечаването на масови мероприятия.

Камионът е оборудван със седем камери с висока резолюция и техника за запис и обработка на записания материал. Той има генератор, принтер, факс и комуникационна система. В момента превозното средство се използва от служителите на пътната полиция за подобряване на безопасността на движение.

[✕]


Как работи този специализиран камион? Полицията обяснява, че превозното средство е паркирано на определено разстояние от наблюдавания път, където регистрира нарушения като например преминаване на червена светлина.

Информацията за виновника след това се предава по радио на патрул, отдаелчен на няколкостотин метра, който спира и наказва водача, който нарушава правилата, се казва в съобщението на полицията.

Досега превозното средство е поддържало патрули по улиците на Вроцлав, където контролните служител са се съсредоточили върху регистрирането на нарушения с неспазване на светофари, които често водят до много сериозни произшествия. В рамките на няколко дни повече от 50 шофьори са научили за ефективността на
специализираното превозно средство и неизбежното наказание за игнориране на действащите разпоредби.

В хода на проверката патрулите са разкрили и други нередности. Полицаите обръщат специално внимание на техническото състояние на превозните средства и трезвеността на водачите. Полицията смата да използва камиона за наблюдение и в други градове на Долна Силезия.

Източник: kamioni.bg

ЖП транспорт

БДЖ подписали договор за милиони, по който АОП е дала негативно становище

Редица нарушения са установени от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията по т. нар. проект „Сокол“, при който БДЖ възложи ремонта на 15 стари вагона срещу 26,7 милиона лева […]

ЖП транспорт

Поскъпването на жп пътя

Цените за ползване на железопътната инфраструктура са се увеличили от февруари тази година със 7-8% Третото управление на ГЕРБ в транспорта ще бъде запомнено с масовото увеличаване на таксите по […]