Полша кани български компании на дебат за бъдещето на жп индустрията след 2020 г.

Полската Агенция за Инвестиции и Търговия организира съвместно с Адвокатско Дружество EChW дебат на тема „Предизвикателства пред производителите, перспективи за международно развитие и механизми за финансиране след 2020 г.“. Събитието ще бъде част от международния железопътен панаир TRAKO, като поканата важи за всички заинтересовани български компании.
Модератор на дебата ще бъде г-н Лукаш Малиновски – главен редактор на списание „Железопътен пазар“. Медийното отразяване на събитието ще бъде подкрепено от „Полша Днес“ и „Железопътен пазар“.

TRAKO е най-голямата и престижна среща на железопътната индустрия в Полша и една от най-големите в Централна и Източна Европа.На нея се представят съвременните технологии в транспортните системи и железопътната инфраструктура в Полша, Европа и целия свят. Панаирът се провежда на всеки две години.

Информация за програмата на събитието TRAKO, което ще се проведе в периода 24 – 27 Септември 2019 г. може да намерите на следния линк: http://www.trakotargi.amberexpo.pl/title,Jezyk,lang,2.html

 1. Организатори: Полска Агенция за Инвестиции и Търговия и Адвокатско Дружество EChW;
 2. Дата: 25 септември 2019 г., 13:00 – 14:30;
 3. Място: Панаир TRAKO в Гданск – AMBEREXPO
 4. Вид на събитието: модериран дебат с представители на следните организации:
  а. Агенция за железопътен транспорт – Игнаси Гора, Президент
  б. Национална банка и Централен комуникационен хъб
  в. Bombardier Transportation GmbH – Касел-Маркус Прохнер, Ръководител отдел за Европа
  г. KZN Bieżanów – Рафал Лешчински, Президент
  д. Industrial Division sp.z.o.o. – Пьотр Игнасяк, Президент
  е. Полска Агенция за Инвестиции и Търговия – Кшищоф Сенгер, Вицепрезидент
  ж. Адвокатско Дружество EChW – Михал Зиба, Юрисконсулт, Партньор,
 5. Език и участници: Дебатът ще се проведе на полски и английски език (симултанен превод) и ще бъде предимно насочен към полски и чуждестранни производители и инвеститори, а в областта на новите възможности за финансиране ще бъде адресиран и до държавната администрация и железопътните превозвачи.
 6. Планирани теми на дебата:
  „Предизвикателства пред производителите, перспективи за международно развитие и механизми за финансиране след 2020 г.“
 7. Предоставен патронаж:
  а. Агенция за железопътен транспорт
  б. Железопътен бизнес форум

По време на дебата ще бъдат обсъдени най-важните предизвикателства, пред които са изправени днес полските и чуждестранните предприемачи, работещи в Полша – производители на подвижен състав и компоненти на подвижния състав, производители на инфраструктурни елементи и изпълнители на модернизации и ремонти на железопътни линии и др.

Втората планирана тема на дебата ще бъде обсъждането на перспективите пред полските производители, свързани с международната експанзия. Полският железопътен пазар е един от най-силните в региона на Централна и Източна Европа. В същото време регионът на ЦИЕ все повече инвестира в развитието на своите железопътни системи. Третият важен аспект, който домакините ще повдигнат по време на дебата, е финансирането на инвестиции в подвижния състав и инфраструктурата (включително от местните власти) в новата финансова перспектива на ЕС.

ЖП транспорт

Господин министър, къде сте?

През последните дни станаха известни за гражданското общество редица крупни сделки в българските железници, като модернизация на пътнически вагони в Дряново за 27 млн. лв. без обществена поръчка, 26,5 млн. […]

Автомобилен транспорт

Уволненият шеф на ”Автомагистрали” отказва да напусне поста си

Нямаме никакво намерение да напуснем постовете си в управителния съвет на ”Автомагистрали” ЕАД. Това заяви пред ”24 часа”, една от близките медии на ГЕРБ, изпълнителният директор на държавното дружество инж. […]