Предлагат Росен Желязков за транспортен министър

Пореден коалиционен съвет се проведе вчера. Този път управляващите трябваше да обсъдят кой да бъде новият министър на транспорта. Предложението е това да е Росен Желязков.

След трагедията край Своге, която отне живота на 17 души, премиерът Бойко Борисов поиска и получи оставките на трима министри – Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков. Така се появиха искри между коалиционните партньори, че такива рокади се правят без знанието на Обединените патриоти. Последваха два коалиционни съвета, но миналата седмица се стигна до поредна рокада.

Липса на президентски указ отложи промените в кабинета, предложен за министър се отказа

Смяната се налага, след като миналата седмица номинираният за поста транспортен министър Александър Манолев си направи самоотвод и се отказа от поста.

Така днес на коалиционния съвет се наложи да бъде обсъден нов вариант за наследник на Ивайло Московски. След близо два часа разговори е решено Росен Желязков да е новият министър на транспорта.

Отложиха гласуването на трите министерски оставки

За нов вътрешен министър е предложен главният секретар на МВР Младен Маринов, а за поста на Нанков – депутатът и бивш заместник-кмет на Враца Петя Аврамова. Очаква се тази седмица рокадите в кабинета да бъдат гласувани в парламента.

Изненадващо на днешния съвет е било е решено и да има шкафчета в училищата за всички деца, защото раниците им са тежки.

ЖП транспорт

Национална среща на лицензираните железопътни превозвачи в България

Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ организира Национална среща на лицензираните железопътни превозвачи в България, която ще се проведе на 19.02.2019г. от 10.30 часа във ВТУ „Тодор Каблешков“. Очаква се на […]

ЖП транспорт

Екип на НСлС разследва дерайлирането на влака в Пловдив. „Булмаркет“: Причина за дерайлирането e железния път.

Товарен влак на превозвача „Булмаркет“ с 2 локомотива и 25 вагона с пропан-бутан се е движел от Илиянци към Пловдив. Около 4.15 часа сутринта на 16.02.2019г. на гара Пловдив при […]

ЖП транспорт

Преустановено е движението на влаковете между Пловдив и Филипово

Днес от 04:15 ч. е преустановено е днижението на млаковете между Пловдив и Филипово (направление Пловдив-Карлово). Причината е дерайлиране на първите три вагона на товарна композиция на частен жп превозвач […]