Пресни продукти, транспортирани с железопътен транспорт от Испания до Дания

CoolRail изпрати първия си пълен контейнер с пресни плодове и зеленчуци до Дания, пътува с влак от Almussafes, Валенсия до Дания. След това успешно успешно приключване на тестовото изпълнение, целта за краткосрочен и средносрочен план е да се направи това редовен маршрут. Маршрутът, избран за тази пратка, започва от Almussafes и достига крайната си дестинация в Дания след единична спирка в Кьолн, за да смени влаковете.

Основните ползи от този нов маршрут са петте дни на транзитното време, което е много конкурентоспособно, и спестяване на повече от 70% от емисиите на CO2 в сравнение с автомобилния транспорт. Освен това, пътуването за връщане също е икономически осъществимо, тъй като връщащият се влак превозва празни палети, принадлежащи към Euro Pool System, които заедно с Transfesa Logistics си сътрудничат по CoolRail маршрути.

„Постигнахме голям напредък, като консолидирахме CoolRail като най-устойчивата и ефективна дистрибуторска мрежа за изпращане на пресни продукти в цяла Европа. Клиентите в северните страни имат удоволствието да видят железопътния транспорт в центъра на веригата на доставки. Те са много загрижени за опазването на околната среда и света, в който работят, и с желание да намерят логистични решения без емисии, които да допринесат за намаляването на CO2“, каза педро Рамос, мениджърът на ключовите клиенти в Трансфеза Лоджистикс.

Инициативата за използване на железопътния транспорт като изключителен начин на транспорт във веригата на доставки има за цел да отговори на нарастващото търсене от страна на клиентите като Coop Trading. Тази компания доставя основните кооперации на дребно в Дания, Финландия, Норвегия и Швеция, всички от които участват в проекта CoolRail. Кооперацията, която получи първата пратка, която ще бъде изпратена с железопътен транспорт 100 %, беше Coop Denmark, която е силно ангажирана с проблемите на околната среда и се стреми да доставя продукти на конкурентни цени, но без да замърсява.

Проектът е важна възможност за насърчаване на използването на железопътни линии за превоз на товари в цяла Европа.

От май 2019 г. CoolRail, задвижван от Transfesa Logistics, първата железопътна връзка за превоз на пресни продукти, функционира между южната и северозападната част на Европа. Целта му е да пренася пресни продукти по по-устойчив и ефективен начин. Това е дистрибуторска мрежа, която свързва Валенсия с Ротердам и други дестинации като Обединеното кралство, скандинавските страни, Германия и Полша.

Източник: CoolRail to transport fresh products exclusive by rail (railwaypro.com)

Градски транспорт

В Младост 4 си паркират под прозорците, пазят си място със стари гуми

Паркирането в столичния район „Младост“ е толкова проблемно, колокото и в останалите райони на София. Там обаче са си въвели вътрешни правила. Паркомястото се запазва със стара гума. За нередностите […]

Воден транспорт

Оборудваме речните и морски пристанища със съоръжения срещу експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на високоспециализирани съоръжения за превенция и реагиране […]

ЖП транспорт

Интермодалната логистика Изток-Запад ще увеличи железопътните превози между Азия и Европа

Интермодалната логистика изток-Запад, разработчикът на Източно-Западната порта (EWG) и казахската EuroTransit Group подписаха споразумение за увеличаване на железопътния товарен трафик между Азия и Европа и за да се направи възможен […]