Пристанище Антверпен се подготвя за Brexit

След Brexit, пристанището в Антверпен (Белгия) очаква големи количества товари да бъдат преместени от фериботите към контейнерните кораби за превоз на къси разстояния.


Причина за това е, че стоките, които ще се внасят или изнасят в и от ЕС през фериботните пристанища ще бъдат подложени на повече проверки и документация, след Brexit. Планът е да се наемат повече служители, които да се справят със засилените проверки на стоки и документи. Това ще доведе до по-високи разходи, натоварен трафик и по-дълги срокове за доставка.

Белгийските митически власти съобщават, че вече са наели 386 допълнителни служители на пълен работен ден. „С 930 000 повече декларации за внос и 4,5 млн. повече декларации за износ предизвикателството е огромно“, допълват митическите власти. 

С близо 17 млн. тона товари, Обединеното кралство е бил вторият най-голям търговски партньор на Антверпен за 2018 г. Сред стоките, които са превозвани, предобладават химикали, нефтопродукти, бързооборотни и хранителни продукти, тоалетни принадлежности и козметика.

Източник: Logistika.bg

Uncategorized

20 години Ръководство на корабния трафик в България

Представители на най-големите български и световни организации в морския бранш се събраха в гр. Варна по покана на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“. Поводът е официалното честване на 20-годишнината от установяването […]

ЖП транспорт

Скандално видео: Локомотивите в БДЖ се крепят на тел, канап и тиксо

Скандално видео, публикувано от потребителя Ангел Ангелов във Фейсбук, разбуни духовете в специализираните железничарски групи. Локомотивният машинист е показал състоянието на кабината на превозното средство, в което личат изобретения в […]