Пристанище Антверпен се подготвя за Brexit

След Brexit, пристанището в Антверпен (Белгия) очаква големи количества товари да бъдат преместени от фериботите към контейнерните кораби за превоз на къси разстояния.


Причина за това е, че стоките, които ще се внасят или изнасят в и от ЕС през фериботните пристанища ще бъдат подложени на повече проверки и документация, след Brexit. Планът е да се наемат повече служители, които да се справят със засилените проверки на стоки и документи. Това ще доведе до по-високи разходи, натоварен трафик и по-дълги срокове за доставка.

Белгийските митически власти съобщават, че вече са наели 386 допълнителни служители на пълен работен ден. „С 930 000 повече декларации за внос и 4,5 млн. повече декларации за износ предизвикателството е огромно“, допълват митическите власти. 

С близо 17 млн. тона товари, Обединеното кралство е бил вторият най-голям търговски партньор на Антверпен за 2018 г. Сред стоките, които са превозвани, предобладават химикали, нефтопродукти, бързооборотни и хранителни продукти, тоалетни принадлежности и козметика.

Източник: Logistika.bg

Автомобилен транспорт

Датската компания за автомобилен транспорт Dania Connect получи три нови камиона Mercedes Actros с прибиращи се слънчеви панели. Панелите подобряват разхода на гориво, а също така и позволяват да се […]

Автомобилен транспорт

Изграждат нов жп възел в Унгария

Metrans, част от логистичнта компания HHLA, изгражда още един железопътен терминал в Унгария, за да разшири транспортните си услуги по Адриатическия коридор и към Южната и Югоизточна Европа. За тази […]