Пускат директна връзка на пристанище Солун със София

„Сух порт“ ше свързва пристанище Солун директно със София. Терминалът за контейнери ще се намира в „Илиянци“, съобщиха от ръководството на гръцкото пристанище.

В „Илиянци“, София, ще бъде изграден терминал за стоки „сух порт“ на пристанище Солун. Това съобщи шефът на управителния съвет на гръцкото пристанище Атанасиос Лиангос.

Връзката между пристанище Солун и терминала на „Илиянци“ ще се осъществи с железопътен транспорт, което е от една страна по-евтино, но и по-бързо за внос и износ на стоки.

Контейнери от София ще пътуват директно до пристанище Солун, откъдето също ще се използва по-евтин морски транспорт.

Новата стратегия на Солунското пристанище е да изгради в бъдеще още няколко такива терминала в други балкански страни, но решението на компанията е да се стартира със София.

Новият терминал ще е образец на модерни технологии по обработване и трансфер на товари.

Това коментираха експертите при представянето на амбициозната програма на пристанище Солун.

Те смятат, че е изключително престижно за България да притежава „сух порт“ за връзка със Солун, което я превръща в предпочитана дестинация на световни компании за трансфер на стоки.

Източник: Монитор

Въздушен транспорт

Корнелия Нинова: ГЕРБ се готви да даде 10 години гратис на концесионера на летище „София“

ГЕРБ се готви да даде 10 години гратис на концесионера на летище „София“, алармира през фейсбук страницата си лидера на БСП Корнелия Нинова. „Господин Борисов, вярно ли е, че правителството […]

Воден транспорт

Австралия се задръсти с празни контейнери

Транспортните фирми в Австралия призоваха контейнерните линейни оператори да пратят допълнителни контейнеровози, които да извозят празните контейнери от континента. Пред Loadstar Артур Цанерос, главен изпълнителен директор на ACFS Port Logistics, […]

Автомобилен транспорт

Одобриха трасето на АМ “Хемус”, минаващо през област В. Търново

Министерство на регионалното развитие и благоустройството даде зелена светлина на проекта за изграждане на трасето на АМ “Хемус”, което ще преминава през региона. Това стана факт, след като беше одобрен […]