Путин откри железопътния участък на Кримския мост

Президентът на Русия Владимир Путин откри движението по железопътния участък на Кримския мост (Керченския мост), съобщават руски медии.

Държавният глава се отправи от град Керч към Таман с влак. По време на пътуването лидерът проведе кратък разговор с работници.

Първият пътнически влак от Санкт Петербург за Севастопол ще потегли днес, а утре от Москва за Симферопол. Разстоянието от Санкт Петербург до Севастопол е 2741 километра и ще бъде вземано за 43 часа и 25 минути.  Той ще пристигне в Севастопол в 09,25 часа на 25 декември.

Билетите за продажба са достъпни от 8 ноември, а в края на месеца беше съобщено, че почти всички са разпродадени.

Путин откри Керченския мост през миналата година.

Мостът е изграден със средства от федералния бюджет. Стойността на проекта е 228 милиарда рубли (3,7 милиарда долара). Кримският мост, свързващ Краснодар с кримския град Керч, е от две части – едната е за автомобили, а другата е за влакове.

Кримският мост е по-дълъг от моста „Вашку да Гама“ и така се превръща в най-дългия в Европа. Мостът е с дължина 19 километра.

Украйна разкритикува проекта, тъй като ще окаже негативно влияние върху околната среда и по-големи кораби няма да могат да акостират на пристанища в Азовско море.

Автомобилен транспорт

Oтхвърлиха поправките по пакет „Мобилност“, българия завежда дело в Съда на ЕС

С голямо мнозинство на второ четене бяха отхвърлени поправките, внесени от българските евродепутати и техни колеги по пакета за международните превози. Преходният период е година и половина. След това камионите […]

Воден транспорт

Русия настъпва в Арктика, строи най-мощния ледоразбивач в света

Руското правителство има огромни амбиции за Арктика. Въпреки предизвикателната глобална икономическа среда заради кризата с коронавируса, Кремъл планира да построи поне пет нови ледоразбивача, които според премиера Михаил Мишустин ще […]

ЖП транспорт

ПРОМЯНА НА ДАТА НА КОНФЕРЕНЦИЯ IRFC 2020

В светлината на развитието на ситуацията по отношение на разпространението на коронавирусния COVID-19 в Европа, датата на международната конференция IRFC 2020 (Международен железопътен форум и конференция) беше отложена за дата […]