Путин откри железопътния участък на Кримския мост

Президентът на Русия Владимир Путин откри движението по железопътния участък на Кримския мост (Керченския мост), съобщават руски медии.

Държавният глава се отправи от град Керч към Таман с влак. По време на пътуването лидерът проведе кратък разговор с работници.

Първият пътнически влак от Санкт Петербург за Севастопол ще потегли днес, а утре от Москва за Симферопол. Разстоянието от Санкт Петербург до Севастопол е 2741 километра и ще бъде вземано за 43 часа и 25 минути.  Той ще пристигне в Севастопол в 09,25 часа на 25 декември.

Билетите за продажба са достъпни от 8 ноември, а в края на месеца беше съобщено, че почти всички са разпродадени.

Путин откри Керченския мост през миналата година.

Мостът е изграден със средства от федералния бюджет. Стойността на проекта е 228 милиарда рубли (3,7 милиарда долара). Кримският мост, свързващ Краснодар с кримския град Керч, е от две части – едната е за автомобили, а другата е за влакове.

Кримският мост е по-дълъг от моста „Вашку да Гама“ и така се превръща в най-дългия в Европа. Мостът е с дължина 19 километра.

Украйна разкритикува проекта, тъй като ще окаже негативно влияние върху околната среда и по-големи кораби няма да могат да акостират на пристанища в Азовско море.

Градски транспорт

В Младост 4 си паркират под прозорците, пазят си място със стари гуми

Паркирането в столичния район „Младост“ е толкова проблемно, колокото и в останалите райони на София. Там обаче са си въвели вътрешни правила. Паркомястото се запазва със стара гума. За нередностите […]

Воден транспорт

Оборудваме речните и морски пристанища със съоръжения срещу експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на високоспециализирани съоръжения за превенция и реагиране […]

ЖП транспорт

Интермодалната логистика Изток-Запад ще увеличи железопътните превози между Азия и Европа

Интермодалната логистика изток-Запад, разработчикът на Източно-Западната порта (EWG) и казахската EuroTransit Group подписаха споразумение за увеличаване на железопътния товарен трафик между Азия и Европа и за да се направи възможен […]