Първият автомобил на Huawei ще струва 33 500 долара

Производителят на смартфони Huawei представи първия си автомобили. Това е кросоувърът SF5, който е разработен съвместно с компанията Cyrus, а ще се продава под марката Seres.

Seres SF5


Размерите на на модела са дължина 4700 мм, широчина – 1930 мм, височина – 1625 мм и разстояние между двете оси – 2975 мм. С тези габарити той се приближава до Audi Q5.

В салона има комбинация от цифрови прибори, която се намира зад двуспицевия волан, а също така и елементи от дърво и метал. Сред особеностите на модела е външно осветление, люк на покрива и предни седалки с вентилация, нагряване и масаж.

Seres SF5


Отчитайки връзката с Huawei, не е изненада, че автомобилът получава високотехнологична информационно-развлекателна система. Тя се свързва със смартфон за броени секунди и автоматично предава музика и навигационна информация между двете устройства. Системата се управлява и с гласови команди.

SF5 е оборудван с радар с милиметров диапазон, ултразвукови датчици и различни камери. Те осигуряват адаптивен круиз-контрол, асистенти за движение в задръстване, аварийно спиране, поддържане на лентата на движение и предупреждение за опасност от челен сблъсък.

Seres SF5


Кросоувърът разполага с 1,5-литров двигател с 4 цилиндъра, който работи като генератор и захранва акумулаторната батерия. Тя зарежда два електромотора със съвкупна мощност от 543 к.с. и 820 Нм. Това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди.

Благодарение на трансмисията с увеличен пробег SF5 изминава до 180 км само на ток и на 1000 км общо. Автомобилът може да действа като акумулатор, което му позволява да зарежда всичко от телевизор до електромобил.

Още снимки на първия автомобил на Huawei – вижте в галерията:
1 от 13 | Seres SF5

Премиерата на на кросоувъра се състоя на автосалона в Шанхай, а продажбите ще стартират в някои от магазините на Huawei в началото на следващия месец. Цените на автомобила започват от 33 500 долара.

Източник: https://automedia.investor.bg/a/2-novini/45553-parviyat-avtomobil-na-huawei-shte-struva-33-500-dolara

ЖП транспорт

CER отчита мрачно първо тримесечие на 2021г за железопътния транспорт

През март 2021г пътническите оператори отчетоха намаление на 600 милиона евро на седмичните приходи. Shutterstock.com Приходите от пътниците останаха на половината от първото тримесечие на 2019 г. през първото тримесечие […]

ЖП транспорт

Настояще и бъдеще при модернизирането на железопътната инфраструктура в България

Гост в сутрешния блок по ТВ СКАТ: инж. Илия Илиев – Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия (RASTIA) ЕС е определил 2021 г. за Европейска година на железопътния […]