Първият круиз, преминаващ през седемте континента, вече отплава

Първият круиз в света, който ще достигне до всички седем континента на планената, отплава от пристанището на Форт Лодердейл в понеделник.

Silver Whisper на Silversea ще плава по света през следващите четири месеца, докато стигне до крайната си дестинация – Амстердам, на 25 май.

По време на това пътуване гостите ще посетят 62 дестинации в 32 различни държави, разположени на всичките седем континента, съобщава T+L.

Цените за 140-дневния круиз стартираха от 62 000 долара.

240 000 долара е наемът на просторния апартамент на собственика – най-скъпата каюта в историята на индустрията. Корабът може да превозва до 388 пътници.

За това пътуване е измислена специална коктейлна програма, която ще персонализира напитки за всяка спирка на круиза. Те ще включват регионални специалитети и местни съставки.

Коктейлни майсторски класове също ще се предлагат на борда, така че гостите ще могат да се научат да пресъздават любимите си напитки, когато се върнат обратно на сушата.

Круизът включва и 33 преживявания на брега, включително фолклорно балетно представление в Бразилия, обиколка на Кралската яхта Бретан в Шотландия и други.

Експедицията включва и три дни в Антарктида, където гостите могат да видят пингвини и тюлени или да изследват айсберги.

Корабът ще си проправи път на юг, като спира в Сан Хуан, Рио де Жанейро и Буенос Айрес, преди да проучи Антарктида.

След това ще поеме покрай западното крайбрежие на Южна Америка, проправяйки си път от Чили до Австралия.

Азиатските спирки включват Сингапур и Мумбай, преди да се отправи към Европа, където круизът най-накрая ще завърши през май.

2020 е вълнуваща година за Silversea, тъй като компанията ще представи още два епични световни круиза, стартиращи през 2021 г.

Най-доброто предложение е 150-дневно пътуване, по време на което ще бъдат посетени 34 страни на шест континента, включително Великденските острови и Венеция.

Uncharted World Tour 2021 ще продължи 167 дни и ще обиколи 107 различни дестинации в 30 държави на шест континента, включително Антарктида.

Източник: https://profit.bg

ЖП транспорт

БДЖ търси под наем 10 локомотива за 25.7 млн. лева

„БДЖ-Пътнически превози“ (БДЖ-ПП) обяви чаканата повече от месец обществена поръчка за наемане на 5 магистрални електрически локомотива с опция за още 5 за срок от две години с възможност са […]

Въздушен транспорт

Местата за паркиране на самолетите свършват заради кризата с корона вируса

Големите авиокомпании вече се борят да намерят места за паркиране, тъй като коронавирусната епидемия намали търсенето на въздушно пътуване. Повече от 10 000 самолета са били „приземени“ от началото на […]

Автомобилен транспорт

В автобусния транспорт ще има много фалити

Бизнесът на автобусните превозвачи почти преустанови дейност за момента. Останаха да се движат отделни автобуси. В републикански мащаб междуобластните автобусни превози „замряха“ почти напълно. Със сигурност ще има фалирали фирми, […]