Развиват жп коридора Русия-Индия

РЖД Логистика и един от най-големите жп контейнерен превозвач в Индия – Concor (Container Corporation of India) подписаха споразумение.

Споразумението беше подписан в Делхи (Индия) от Дмитрий Мурев, генерален директор на руската компания, и Санджай Суруп, директор Международен маркетинг и операции в Concor. В него се предвижда, индийската компания да предостави контейнерен парк и оборудване за организирането и развитието на превозите по транспортния коридор Север-Юг.
Concor ще осъществява надзор над логистичните услуги в Индия, като ще извършва и морски превози. От своя страна РЖД Логистика ще отговаря за организирането на товарните превози в мултимодалните пунктове за прехвърляне и за транспортирането на контейнери с жп транспорт.

Според индийския оператор, споразумението увеличава отговорностите му при транспортиране на товари от Индия до Русия, но също ще помогне за намаляване на транзитното време и разходите.

Източник: logistika.bg

ЖП транспорт

БДЖ подписали договор за милиони, по който АОП е дала негативно становище

Редица нарушения са установени от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията по т. нар. проект „Сокол“, при който БДЖ възложи ремонта на 15 стари вагона срещу 26,7 милиона лева […]

ЖП транспорт

Поскъпването на жп пътя

Цените за ползване на железопътната инфраструктура са се увеличили от февруари тази година със 7-8% Третото управление на ГЕРБ в транспорта ще бъде запомнено с масовото увеличаване на таксите по […]