Развиват жп коридора Русия-Индия

РЖД Логистика и един от най-големите жп контейнерен превозвач в Индия – Concor (Container Corporation of India) подписаха споразумение.

Споразумението беше подписан в Делхи (Индия) от Дмитрий Мурев, генерален директор на руската компания, и Санджай Суруп, директор Международен маркетинг и операции в Concor. В него се предвижда, индийската компания да предостави контейнерен парк и оборудване за организирането и развитието на превозите по транспортния коридор Север-Юг.
Concor ще осъществява надзор над логистичните услуги в Индия, като ще извършва и морски превози. От своя страна РЖД Логистика ще отговаря за организирането на товарните превози в мултимодалните пунктове за прехвърляне и за транспортирането на контейнери с жп транспорт.

Според индийския оператор, споразумението увеличава отговорностите му при транспортиране на товари от Индия до Русия, но също ще помогне за намаляване на транзитното време и разходите.

Източник: logistika.bg

ЖП транспорт

ВТУ „Т. Каблешков“ откри новата учебна година с иновативна лаборатория

На 14.09.2020г., в рамките на тържеството по случай откриването на новата академична учебна година, във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ бе официално открита специализирана лаборатория по “Технически средства за управление […]

ЖП транспорт

Освобождават жп операторите от инфраструктурни такси

Представителите на държавите членки в Съвета се споразумяха за мандат във връзка с предложението за даване на възможност на страните да подпомогнат сектора чрез освобождаване на железопътните дружества от определени инфраструктурни такси. Същевременно […]