октомври 1, 2020

Разширяват зелената зона в София

От ноември в четири квартала в София се увеличат с 5500 местата за зелена зона. Това гласуваха общинските съветници на последното си преди лятната ваканция заседание. Така общо зелените паркоместа в столицата стават 27 000. От есента се въвежда и нощен служебен абонамент около заведенията и хотелите в столицата.

Най-много зелени паркоместа ще бъдат разкрити в квартал Лозенец. Следват Оборище, Възраждане и Красно село. Информацията за новите паркоместа ще бъде предоставена за разглеждане в районните общини. Така всеки столичанин ще може да се запознае с нея, да види как ще изглежда неговата улица и ако желае, в рамките на месец, да направи възражения.

Румяна Милова – Дирекция „Паркиране и гаражи“, ЦГМ: Ефектът е въвеждане на ред най-вече. Тъй като това са райони с повече домуващи хора. Ще има повече хора, които ще могат да ползват услугата „Локално платено паркиране“, а паркирането – почасово, с SMS и талони очакваме да бъде доста по-малко.

От есента се въвежда и нощен абонамент за паркиране в синя зона в столицата за заведения и хотели, които сега заграждат незаконно улици и паркоместа. Той ще започва от 19.30 часа до 8.30 сутринта, ще обхваща и съботните и неделните дни и ще струва 650 лв. на месец.

Днес общинските съветници решиха и да се ремонтират над 2600 спирки на градския транспорт, на 1800 ще се поставят навеси.

Йорданка Фандъкова – кмет на София: Знаем, че това е един сериозен проблем на града. Хората масово се оплакват по този повод. До 2 години е срокът за пълната подмяна и монтиране на новите спирки.

За подмяната на всички спирки са нужни 18 млн. лв. Затова обновяването им се дава на концесия, а тези пари общината ще може да инвестира в ремонт на улици, строителство на детски градини и други.

ЖП транспорт

Bombardier Transportation отваря офис в София за подкрепа на български проекти

БЪЛГАРИЯ: Bombardier Transportation създаде дъщерно дружество в България и откри офис за управление на проекти в София. „Със значителната модернизация на железопътния транспорт в България, този нов офис бележи важен […]

Uncategorized

Караянчева, ако някой може да дава разрешения за метрото, това не сте вие от ГЕРБ

Михаил Рангелов „Като не ви харесва Бойко, не ходете с метрото“, призова протестиращите председателката на парламента Цвета Караянчева. Въпреки, че присвояването на държавни постижения за партийни цели е нормална практика […]

Градски транспорт

Готвят ново орязване на градския транспорт в София

От гражданската организация „Спаси София“ са против готвеното съкращаване на градския транспорт в София. Идеята за намаляване на градския транспорт е обявена в доклад, внесен в Столичния общински съвет от […]

Сподели