Рекорден брой товарни влакове пътуват между Китай и Европа

Броят на товарни влакове между Китай и Европа е достигнал рекордно ниво, съобщи China State Railway Group. През април са преминали 979 композиции, което е ръст от 46% на годишна база.

Общо 88 000 TEU (единица за товарен капацитет с еквивалент точно 20 фута (29.8 т.) са превозени от влаковете, което е с 50% повече спрямо април 2019 г.

За първите четири месеца на тази година общо 2920 влака по направлението Китай-Европа са превозили товари с тегло 262 000 TEU, съответно 24% и 27% спрямо година по-рано.

Броят на заминаващите от Китай влакове е нараснал с 36% на годишна база до 1638 през първите четири месеца, докато броят на връщащите се е покачил с 11% до 1 282.

Услугите, извършвани с товарни влакове между Китай и Европа са се превърнали във важен логистичен канал за гарантиране на безпроблемна търговия, тъй като въздушният, морският и автомобилният транспорт са сериозно засегнати от коронавирусната епидемия, заяви китайската компания.

Товарните влакове също играят решаваща роля в подпомагането на борбата срещу пандемията в Европа, тъй като чрез тях са изпратени огромни количества медицински консумативи.

От 21 март до края на април са доставени до Европа общо 660 000 противоепидемични артикули с тегло 3 422 тона.

Източник: https://www.economic.bg

Автомобилен транспорт

Датската компания за автомобилен транспорт Dania Connect получи три нови камиона Mercedes Actros с прибиращи се слънчеви панели. Панелите подобряват разхода на гориво, а също така и позволяват да се […]

Автомобилен транспорт

Изграждат нов жп възел в Унгария

Metrans, част от логистичнта компания HHLA, изгражда още един железопътен терминал в Унгария, за да разшири транспортните си услуги по Адриатическия коридор и към Южната и Югоизточна Европа. За тази […]