Роми счупиха с камъни стъклото на влак край Кюстендил

Инцидентът е станал в района на ромския квартал „Изток“

Неизвестни засега вандали счупиха страничното стъкло на мотриса на влак, движещ се от София към Кюстендил. Сигналът за инцидента е подаден в края на миналата седмица, когато за пореден път влакът е бил замерян с камъни.  Стъклото е счупено с твърд предмет в района на ромския квартал „Изток“. По случая е започнато досъдебно производство в РУ – Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

„Това е поредно посегателство на влак в този район, където честа гледка е роми да замерят с камъни мотрисите. Аз пътувам почти всеки ден по направлението и съм бил свидетел на такива вандалски прояви. Малки и големи жители на гетото мятат камъни с всички сили, за да се забавляват. Преди време дори пострадаха два пътници“, припомни кюстендилец пътуващ по същото направление. Този път по чудо вандалската проява се размина без пострадали.

ИЗточник: Monitor

ЖП транспорт

Русия пуска автономни влакове през септември

Российские железные дороги (РЖД) ще пусне в движение по редовно разписание първите автономни пътнически влакове (GoA3) през септември тази година. В региона на Москва държавната компания РЖД в момента тества два […]