Росен Желязков: БСП направиха най-големите и смислени концесии досега

Правителството в момента има инвестиционно предложение за летище „София-запад“, обяви в интервю за Би Ти Ви министърът на транспорта Росен Желязков. По думите му държавата поема ангажимент да не строи друго летище в радиус от 100 м., но това не спира частни инвеститори да строят. „Следваме последователна и ясна политика по отношение на летище „София“, каза министърът.

Във вторник БСП обяви, че ще изпрати сигнал до Европейската комисия (ЕК) за концесията на летището. Според Желязков обаче действията на социалистите са прагматични и по този начин те следват политическите си виждания. „БСП винаги са се обявявали против концесиите, едновременно с това те са правили едни от най-големите и смислени концесии в България. Вземете концесията на летище „Бургас“ и концесията на летище „Варна“, посочи Желязков.

По думите му няма лошо от БСП да сезират ЕК, но само когато имат конкретни предложения.

„Българското правителство ще се обърне задължително към ЕК, когато бъде избран концесионер, за да може комисията да провери участника и да провери дали има държавна помощ, както твърди БСП“, заяви Желязков.

По-рано днес той обяви, че главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ разглежда проект на инвестиционен план за изграждане на частно летище в София.

Uncategorized

Асоциацията на българските авиокомпании: 2018 бе една добра година

Като традиционна и сравнително добра оцениха от Асоциацията на българските авиокомпании /АБА/ 2018 г. за българската гражданска авиация. Според Станислав Станулов, председател на АБА, близо 9-процентният ръст в превозените пътници […]