Росен Желязков: Високите ставки в тол системата ще са за най-тежките автомобили

Големите ставки в тол системата ще се отнасят за много тежките автомобили, над 12 тона, с повече от три оси, каквито всъщност не се ползват за превоз на хранителни стоки и продукти, съобщи във Варна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, предаде БТА.

Според него отражението от въвеждането на таксите върху бизнеса далеч няма да бъде в апокалиптичните размери, които се коментират в момента. „Хубавото е, че системата ще бъде експериментално тествана, няма как да заработи още от деня на пускането ѝ, такъв преходен период ще даде възможност за набиране на данни за анализи“, посочи още Желязков.

„Развитието на Варна-Запад като инфраструктура за контейнерен и фериботен терминал и на Варна–Изток като зона за обществен достъп и круизен туризъм, трябва да се планира в добра координация“, заяви Росен Желязков, цитиран от транспортното ведомство.

Автомобилен транспорт

БСП вика Аврамова да обясни за липсващи винетки по границите

БСП вика регионалния министър Петя Аврамова в парламента заради хаоса с винетките по границите. Георги Свиленски излезе на трибуната и информира, че на границите ни е спряна продажбата на дългосрочни […]