Росен Желязков: Яд ни е, можехме да решим въпроса с пакета „Мобилност“ за целия 700-членен ЕП

Всеки член на Европейския парламент организира така своя дневен ред, че да присъства на заседание.

Това каза министърът на транспорта Росен Желязков във включване по телефона в сутрешния блок на Нова телевизия по повод вчерашното гласуване, при което само два гласа не достигнаха за отлагането на гледането от Европейския парламент на оспорвания в България и още няколко държави законодателен пакет за правилата за международните автопревози.

Не е имало очакване за такива проблеми. Сигурен съм, че и колегите от Европейския парламент, и ние сме ядосани. Ядосани сме не за това, че не са стигнали два гласа, нашият яд идва от това, че нашата 17-членна делегация можеше да реши въпроса за целия 700-членен Европейски парламент, заяви Желязков. 

Лесното щеше да бъде вчера, ако пакетът не беше влязъл в дневния ред, което автоматично означаваше, че остава за следващия Европейски парламент. Но да не гледаме назад, трябва да бъдат създадени необходимите предпоставки за затормозяване на работата при приемането на пакета „Мобилност“ в сряда. Едната демонстрация ще бъде извън пленарната зала, другата ще бъде в залата, каза още Росен Желязков.

Припомняме кои са българските евродепутати, които са отсъствали от вчерашното решаващо гласуване.

Това са: Светослав Малинов (Реформаторски блок/ЕНП), Нежми Али (ДПС/АЛДЕ) и Николай Бареков(„Презареди България“/ЕКР).

Автомобилен транспорт

БСП вика Аврамова да обясни за липсващи винетки по границите

БСП вика регионалния министър Петя Аврамова в парламента заради хаоса с винетките по границите. Георги Свиленски излезе на трибуната и информира, че на границите ни е спряна продажбата на дългосрочни […]