Ръководството на НКЖИ взе участие в двустранен семинар в областта на жп транспорта, организиран от посолството на Чехия

Визия за стратегическото  развитите на железопътната инфраструктура в България беше представена днес /26 април/ на  организирания  от Чешкото посолство форум „Представяне на чешката железопътна и транспортна индустрия“.

В рамките на форума чешките компании  Skoda Group, AZD, Bonatrans Group, Borcad, AMiT, TTC Controls MSV electronics, VUKV, VZU Plzen и Чешката асоциация за транспорт и телематика запознаха представителите на българския железопътен сектор със своята дейност. Бяха представени  възможностите за доставка на оборудване за железопътния транспорт, на материали за железопътното строителство, и на транспортна и сигнално-телекомуникационна техника.

В началото на семинара встъпителни думи отправиха Н.Пр. г-н Лукаш Кауцки, посланик на Чешката република и г-н Петър Вавра, заместник – посланик. От страна на НКЖИ участие взеха инж. Кирил Костадинов, заместник генерален директор “Експлоатация”, инж. Мария Генова, и.д. заместник генерален директор “Стратегия и администрация” и г-жа Нели Андреева, директор дирекция “Стратегическо развитие и инвестиционни проекти”.

ЖП транспорт

“Търпимост” за мостове, тунели и за още много инфраструктура, изградена без проект и разрешение за строеж

юни 1, 2023

Ако предложеният законопроект бъде приет от депутатите в този вид, тези строежи няма да подлежат на премахване и забрана за ползване Правна възможност за статут “търпимост” за мостове, тунели, надлези […]

ЖП транспорт

НКЖИ ще подпомогне гимназията в Куклен, Пловдивска област за обучение в направление железопътен транспорт

май 31, 2023

Фирми от Тракия икономическа зона (ТИЗ) ще подпомогнат четири училища в Пловдивска област, за да се превърнат в модерни професионални гимназии. Това стана ясно по време на форум “Бизнесът и […]