Свалиха 22-ма българи от самолет на Wizz Air в Барселона и още 40 в София

22-ма българи са били свалени от самолет на Wizz Air в Барселона и още 40 в София. Новината съобщи сайтът за българи в Испания и чужбина Worldbg.eu. Пътниците са имали редовно закупени билети за двата полета. Според изданието потърпевшите са били избрани на случаен принцип и им е казано, че мярката е наложена, тъй като е на лице Overbooking, т.е. продадени са повече билети от броя на местата в самолета.

От полет W64406, излетял на 18 август в 22:00 часа от летище Ел Прат за София на нискотарифната унгарска авиокомпания Wizz Air, са били свалени 22-ма души, сред които майка с две деца и жена, пътуваща за погребението на съпруга си, съобщи за сайта очевидец. По-рано вечерта, от полет W64405, излетял в 19:25 часа от Терминал 1 на летище София за Барселона, други 40 души не са били допуснати до борда на самолета.

Впоследствие от авиокомпанията са заявили, че самолетът, който е трябвало да излети от Рим и да извърши курса София-Барселона-София е имал технически проблем и затова е заменен с друг, чийто капацитет е бил по-малък. Това е наложило да не бъдат допуснати всички пътници до борда.

Анализи

Какво означава предстоящата либерализация на жп транспорта за новата програма на БДЖ

Новото ръководство на БДЖ представи приоритетите в новата икономическа програма на холдинга. Една от новините е свързана с недостига на железопътни вагони, който компанията изпитва, а решението на управата й е да […]