„Спаси София“: ГЕРБ+ВМРО теглят 15 млн. лв. кредит, за да запълнят дупките в ЦГМ !

Служител на ЦГМ с PDA устройството

Коментар на неправителствената организация „Спаси София“:

ГЕРБ+ВМРО възнамеряват да теглят нов кредит за 15 млн. лв., за да запълват дупките в ЦГМ! Това на фона на демонстрираното упорство на управляващите да не се предприемат никакви реформи на ЦГМ, на зоните за платеното паркиране и оптимизиране на разходите и процесите в общинското дружество.

Загубите в градския транспорт и паркирането след епидемията са факт, но те налагат реформи в ЦГМ, които да намалят разходите и да подобрят приходите, а не просто да се взимат кредити. Ето само малка част от предложенията ни:
➡въвеждане на електронен контрол с автомобил, какъвто ЦГМ вече има и оптимизация на работата на служителите по контрола на паркирането;
➡сливане на сегашните три диспечерски центъра за управление на градския транспорт в един;
➡сливане на трите транспортни дирекции, разпръснати между Столичната община и ЦГМ;
➡затягане на контрола върху масовото хаотично паркиране по улици, тротоари и в зелени площи, което ще подобри движението и качеството на живот в кварталите.

✅🅿Успоредно с тях внесохме и предложение за изграждане на 10 монтажни паркинга в кварталите с над 3500 нови места, където да бъдат инвестирани част от приходите от платеното паркиране.
✅🅿Внесохме и доклад за реформа на зоните за платено паркиране, като целим намаляване на безплатните и безкрайни служебни абонаменти на институциите, както и въвеждане на отделни места за зареждане, краткотрайно спиране за оставяне на пътници и актуализирано работно време, което да отговаря на днешните нужди на София!

🤮 Отвратени сме от управляващите, които за пореден път показват колко са некадърни. Единственото, което могат, е да трупат нови дългове, които да изплащаме всички софиянци вместо на 15-тата година от управлението си да седнат да помислят как да реформират черната дупка ЦГМ.

Автомобилен транспорт

Уволненият шеф на ”Автомагистрали” отказва да напусне поста си

Нямаме никакво намерение да напуснем постовете си в управителния съвет на ”Автомагистрали” ЕАД. Това заяви пред ”24 часа”, една от близките медии на ГЕРБ, изпълнителният директор на държавното дружество инж. […]