„Спаси София“: ГЕРБ+ВМРО теглят 15 млн. лв. кредит, за да запълнят дупките в ЦГМ !

Служител на ЦГМ с PDA устройството

Коментар на неправителствената организация „Спаси София“:

ГЕРБ+ВМРО възнамеряват да теглят нов кредит за 15 млн. лв., за да запълват дупките в ЦГМ! Това на фона на демонстрираното упорство на управляващите да не се предприемат никакви реформи на ЦГМ, на зоните за платеното паркиране и оптимизиране на разходите и процесите в общинското дружество.

Загубите в градския транспорт и паркирането след епидемията са факт, но те налагат реформи в ЦГМ, които да намалят разходите и да подобрят приходите, а не просто да се взимат кредити. Ето само малка част от предложенията ни:
➡въвеждане на електронен контрол с автомобил, какъвто ЦГМ вече има и оптимизация на работата на служителите по контрола на паркирането;
➡сливане на сегашните три диспечерски центъра за управление на градския транспорт в един;
➡сливане на трите транспортни дирекции, разпръснати между Столичната община и ЦГМ;
➡затягане на контрола върху масовото хаотично паркиране по улици, тротоари и в зелени площи, което ще подобри движението и качеството на живот в кварталите.

✅🅿Успоредно с тях внесохме и предложение за изграждане на 10 монтажни паркинга в кварталите с над 3500 нови места, където да бъдат инвестирани част от приходите от платеното паркиране.
✅🅿Внесохме и доклад за реформа на зоните за платено паркиране, като целим намаляване на безплатните и безкрайни служебни абонаменти на институциите, както и въвеждане на отделни места за зареждане, краткотрайно спиране за оставяне на пътници и актуализирано работно време, което да отговаря на днешните нужди на София!

🤮 Отвратени сме от управляващите, които за пореден път показват колко са некадърни. Единственото, което могат, е да трупат нови дългове, които да изплащаме всички софиянци вместо на 15-тата година от управлението си да седнат да помислят как да реформират черната дупка ЦГМ.

Автомобилен транспорт

„Капитал“: Голямата тол схема: държавата подари системата на Kapsch

След няколко години увъртане държавата в лицето на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) окончателно вдигна ръце от системата за електронни винетки и тол такси и я „подари“ на частна фирма. Това […]

Въздушен транспорт

Летище София уволни служител за коментар „Оставка!” под лайв стрийм на Борисов

Държавното Летище „София” е уволнило нелоялен към правителството служител за коментар “Оставка” под пост на премиера Борисов. Това стана ясно от сигнал на Михаел Христов до „Биволъ”. До неотдавна той […]

ЖП транспорт

Стартира модернизацията и на ключовия железопътен участък Костенец-Септември

Генералният директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски даде старт на строителните дейности  за модернизация на железопътния участък Костенец-Септември, част от проект „Модернизация на железопътна линия София-Пловдив“. Събитието се състоя на […]