С 210 982 лв. ремонтират занемарения от 35 г. подлез при жп спирка“ Даскалово“ в Перник

Съвсем скоро перничани няма да пресичат рисковия участък при жп сп. „Даскалово“. Там в момента тече усилен ремонт на подлеза, който беше в замразено състояние повече от 35 години и никой от управляващите досега не се нае да разреши този проблем. Кметът Вяра Церовска и заместникът й Владислав Караилиев провериха на място докъде са стигнали ремонтните дейности. Случайно преминаващи граждани изказаха специални благодарности към местната власт за отношението и отговорността, която са поели.

„Всеки път изпитвам ужас, когато пресичам на външноградската магистрала , няма добра видимост, а колите карат бързо. Сега минавам и с моето дете, щастлив съм, че съвсем скоро това ще остане в миналото“, сподели перничанин. Младо момиче пък остана доволно, че ще има възможността да преминава под подлеза с колелото си.

Това е първият етап от ремонта на подлеза, който е включен в поименния списък за 2017 г. и са предвидени 210 982 лв. От тях 169 600 лв. ще бъдат получени от държавата, а останалите ще са от собствени приходи на общината.

Източник: в. Вяра

Градски транспорт

БТПП се включва в проект за изграждане на градска железница в София

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) се включва в проекти за изграждане на градска железница в София, подобряване услугата в крайградските райони на столицата и скоростни ЖП връзки. Проведе се среща между […]

Автомобилен транспорт

Въпреки COVID-19: Заплатите на шофьорите в столичния транспорт скачат с 10%

„Продължава изпълнението на споразумението, прието през 2019 г., за увеличението на заплатите на работещите в градския транспорт от 1 март 2021 г. с 10%“. Това бе потвърдено на среща между […]