Товарен влак свързва Турция и Великобритания за осем дни

Експортът на карго от London Gateway до турския град Текирдаг е за 13 дни, от Ливърпул за 14 дни, а от Феликсстоу за 16 дни.

Контейнерният превозвач MSC въведе жп сървиз Omerli-Tekirdag. Той включва три двупосочни курса, шест дни в седмицата.

Новият товарен влак се управлява от логистичното звено на MSC в Европа – Medlog и свързва Omerli Depot в индустриалната зона на Истанбул (Турция) с Обединеното кралство. Използва се Turkey Marmara Service, която избягва трафика в Истанбул и намалява транспортното време.

След като отпътува от Турция, каргото достига пристанище Феликсстоу за 8 дни или пристанище Ливърпул за 12 дни. Доставката завършва със сервиз „от врата до врата“ чрез шосе и железопътен транспорт.

Източник: logistika.bg

ЖП транспорт

CER отчита мрачно първо тримесечие на 2021г за железопътния транспорт

През март 2021г пътническите оператори отчетоха намаление на 600 милиона евро на седмичните приходи. Shutterstock.com Приходите от пътниците останаха на половината от първото тримесечие на 2019 г. през първото тримесечие […]

ЖП транспорт

Настояще и бъдеще при модернизирането на железопътната инфраструктура в България

Гост в сутрешния блок по ТВ СКАТ: инж. Илия Илиев – Асоциация по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия (RASTIA) ЕС е определил 2021 г. за Европейска година на железопътния […]