Товарни дронове ще разнасят пратки в Япония

Платформата за недвижими имоти ESR Cayman заедно с VRCO ще проектира и изгради съоръжение за логистика на безпилотни самолети в дистрибуционния център на компанията Хигаши Огишима, в Токио, Япония.

След реализиране на проекта наемателите на логистичния център ще могат да използват съоръжението за вертикално излитане и кацане (eVTOL) на товарни дронове, с които ще се превозват стоки от и до различни клиенти.

Фирмите работят в тясно сътрудничество с местните регулаторни органи, правителствените агенции и местната верига за доставки на технологии. Целта на ESR и VRCO е да покажат в детайли как високо автоматизиран флот от интелигентни въздушно-товарни превозни средства могат да осъществят доставки по въздух, в зависимост от времето и търсенето. Контролът на летателните средства ще се осъществява от команден център.

Платформата ESR обхваща Китай, Япония, Южна Корея, Сингапур, Австралия и Индия.

Източник: сп. Логистика

ЖП транспорт

Най-добрите гари в Европа

Железопътният транспорт остава един от най-евтините. А в контекста на пандемията и пътуването на по-къси разстояния е предпочитан пред авиационния, най-малкото поради наличието на повече площ. Consumer Choice Center публикува […]