Тръгна нов жп сервиз от Южна Корея до Европа

Първият превоз на транзитен контейнер от Южна Корея за Полша по суша бе осъществен за 21 дни в рамките на сервиза за бързи доставки Trans-Siberian LandBridge.

Услугата, която се предлага съвместно от руските компании РЖД Логистика и FESCO, е предназначена за превоз на товари от страните от Азиатско-Тихоокеанския регион до Европа по суша. Транспортът се извършват основно по Транссибирската жп магистрала.
Пилотният контейнер е потеглил на 25 юни от корейското пристанище Бусан по море до далекоизточния порт Владивосток, където е включен в състава на товарен влак. В град Брест, Беларус, близо до границата с Полша, контейнерът е претоварен на вагон за междурелсово разстояние 1435 мм. (В Русия междурелсовото разстояние е 1520 мм.) От там товарът е превозен до гара Бжег Долни в Полша, (близо до Вроцлав), откъдето с автотранспорт е доставен до склада на клиента във Вроцлав.
В рамките на Trans-Siberian LandBridge през май тази година бе извършен превоз на контейнер от японското пристанище Йокохама отново до полския град Вроцлав. При него само пътуването от Владивосток до Брест бе осъществено за 11 денонощия.
Източник: logistika.bg

Автомобилен транспорт

Фотоволтаични панели за по добра ефективност

Датската компания за автомобилен транспорт Dania Connect получи три нови камиона Mercedes Actros с прибиращи се слънчеви панели. Панелите подобряват разхода на гориво, а също така и позволяват да се […]