Хумор от Нета: Тадуф-Тадуф

– Здравейте г-н Борисов, желаете ли да карате?

– Не, карай ти, нямам книжка за влак. Миналият месец изкарах за подводница и совалка, ама за влак все не остава време. Горанов, къде си? Виж дали са се качили жените вече, какво се туткат?! Имам да откривам едно пасище в Белозем, ще закъснеем. Желязков, снимат ли? Нека БСП да гледат, барем още някой подаде оставка. Аз моите ги разкарах всичките заради тези асансьори…

– Имаме „готово“. Тръгвай!

– Абе машиниста, аз тебе не съм ли те виждал някъде? Я му пуснете справка в МВР на този!

– Господин Борисов, аз бях машинист и миналия път от Свиленград…

– Аааа, да бе, верно! Тези от БДЖ само един машинист ли имат, та все тебе слагат? Желязков, направи веднага справка колко машинисти имат тези. Ако не им стигат, да им пратим Цецка Цачева, и без това е без работа сега.

– Господин Борисов, вижте новия мост, три прелеза затворихме и ги пренасочихме по моста.

– Браво, а локални има ли? Ако няма, да бутат и да вдигат наново! Аз съм поел ангажимент пред Юнкер да има и локални за шофьорите с ишиас, че много лъкатушат! Ние Западни Балкани ли сме или какво?! Това сега с колко кара? Абе много тихо тука бе! Защо не прави „тадуф – тадуф“? Аз помня, когато си ходех с влака до Банкя, много тракаше. Даже един път се наложи да го бутам с 60, понеже закъса. Ама така е при БСП – един влак да има – и той закъсва. Каква е тази плевня с навес?

– Това е малка гара, господин Борисов.

– Браво! Европейска работа! Абе, защо нема колани тука? Горанов, пиши, от утре всички влаци да са с колани! Аз лично другата седмица ще карам до Свиленград, че откривам една помпена станция, и ще проверя дали са сложени! И аптечка, триъгълник и пожарогасител да сложат. Аз навремето какви пожари гасих… идея си немате!

– Добре господин Борисов! Между другото знаете ли колко лицеви опори прави Борисов на ден?

– Колко?

– Всичките, ха ха ха ха…

– Горанов, не дрънкай много, че той и Цветанов напоследък много дрънкаше, а сега къде е? Желязков, много светофари тука бе!

– Господин Борисов, наричат се светофори…

– Абе машиниста, да кажем, че си авнтюрист и решиш да караш с пълна газ из релсите, кой ще те спре?

– Има система за сигурност, господин премиер.

– Абе каква система, бе! Нали виждам, че си правите каквото си искате! Алооооу, леко на разклоненията бе, гледай как шпори! Аз щях да мина по-внимателно! Свържете ме с шефа на КАТ! Кажете му от утре на всеки светофар да сложи катаджия. Какъв е тоя произвол!

– Светофор, господин пре…

– Ти няма да ме учиш, Желязков! Аз когато купувах парните влакове… Знаеш ли откога управлявам? Ти в гимназията си бил! Горанов, снимат ли? Да не останем без видео, че не мога да окастря опозицията после! Горанов, я кажи, колко влака ще купим следващата седмица?

– …………

– Горанов, втори път те питам, колко влака ще купим?

– Всичките, господин премиер!

– Точно така те искам! Пиши да са с колани, че много клати. Абе, я кажете на тия в коридора да викат “тадуф – тадуф“, че иначе е като в самолет, бе, много тихо! Какви са тея дървета отстрани?

– Дървени траверси, господин Борисов. Избираме годните, тези които са максимум на 80 години и ги слагаме пак за по 50 – 60 години. Трябва да изкарат. Останалите ги пребоядисваме и ги държим в резерв.

– Я, горе като паяжина! Машиниста, как се оправяш с толкова жици? То горе ли да гледаш, долу ли…. С колко караме? Да не закъснеем, че в Скутаре откривам един кладенец. С европейски субсидии три години го копахме. Накрая легна 17 млн. на километър.

– Това са разчетите за пътя Пловдив – Асеновград, господин Борисов…

– Дончев, ти не ме прекъсвай! Кой ще мери колко е дълбок кладенеца? Ние го писахме 30 км, а те, ако имат въже – да мерят! Ало, машиниста, както си перкаме със 160, да ме прекараш през терминала в Каблешков, че не съм го виждал!

– Ама господин премиер, там не може със 160…

– Няма „не може“! Аз съм построил високоскоростни отсечки до всички гари, детски градини, спортни площадки и до южната дъга! Нинова това може ли го? Като дойдат на власт и веднага им спират еврофондовете! Така че влизаш в терминала със 160 и кажи, че аз съм казал!!!

– Слушам, господин Борисов!

След 10 минути:

– Горанов, има ли живи?

– Аз, господин премиер.

– Това ясно, а освен теб?

– Вие, господин премиер.

– Оффф, я виж Томислав Дончев там мърда ли. Да викне НСО и да ми докарат тойотата, че след 15 минути откривам в Маноле един кокошарник по оперативна програма. 23 млн. дават, защо да не ги усвоим?!

– Господин премиер, май потрошихме терминала…

– Горанов, дайте пресконференция и кажете, че терминала е започнат от тройната коалиция и е изграден некачествено. И пуснете една справка в МВР на машиниста, май съм го виждал някъде…

*текстът е препечатан от Фейсбук групата „В защита на професионалистите от БДЖ и НКЖИ“

Автомобилен транспорт

Георги Свиленски, БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“

Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция, предаде репортер на […]

Воден транспорт

Изключиха българския морски флаг от всички списъци на Парижкия меморандум

България е изключена като собственик на морски флаг от всички списъци на Парижки меморандум – организация на всички европейски и част от световните морски страни, касаеща пристанищния контрол на корабите. […]

Автомобилен транспорт

Тишината на милиардите: Какво не ни казват за винетките и тол системата?

Година след започването на дългоочакваното изграждане на българската тол система, Агенция Пътна Инфраструктура (АПИ) поетапно отстъпва пред натиска на корпоративните интереси на австрийска група от фирми, водени от Капш Трафик […]