10-те най-дълги пътнически полета в света

Авиопревозвачът Emirates обяви, че ще пътува до нова дестинация – Панама. От компанията съобщиха това и с гордост потвърдиха, че това е най-дългият редовен пътнически полет – цели 17 часа и 35 минути. От 31 март потребителите на Emirates ще могат да изминат 13 821 километра за това време от Дубай до Панама.

От Qatar Airways обаче планират да надминат успеха на дубайските си конкуренти и да пуснат полети от Доха до Оукланд, Нова Зеландия. Разстоянието между двата града е внушително – 14 529 километра, като цялото пътуване трябва да трае 18 часа и 34 минути.

Засега обаче това са само планове и първенството за най-дългия пътнически полет държи Emirates. И все пак към момента никоя компания в бранша не успява да бие рекорда на Singapore Airlines, които до 2013 г. извършваха полети между азиатската страна и Ню Йорк, като те траеха точно 19 часа.

От Световния икономически форум класират останалите най-продължителни пътувания със самолет, които се извършват в момента. Ето и кои са те:

 

Снимка 217633

Източник: www.money.bg

 

Автомобилен транспорт

Европа се нуждае от зарядни станции

ACEA: Европа няма достатъчно станции за зареждане, за да отговори на нарастващото търсене на електрически превозни средства. Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) стигна до заключението, че инфраструктурата за зареждане […]

Въздушен транспорт

Съветът по транспорт към БСП: Само неотложни мерки сега ще запазят работните места в сектора

На няколко сектора ще бъде разделен Съветът по транспорт, информационни технологии и съобщения към Националния съвет на БСП. Железопътният транспорт, автомобилният, водният и въздушният са диференцирани като категории под шапката […]