12 000 лв на бутон за светофар похарчи Фандъкова

Невиждана далавера при поредна сделка на Столична община откри Фейсбук активистът Кирил Димитров. Според него, герберите са профукали по 12 хиляди лева средно за всеки един бутон, от поставените на светофарните уредби. Изчислението идва от размера на поръчката, който е близо 8 милиона лева, отишли за около 150 кръстовища с по 4 светофара.

Това че Столична община е касичка на ГЕРБ, е известно още от времето на Бойко Борисов. До момента най-голямата единична кражба бяха 80 милиона лева на „Топлофикация“, които по незнайни причини всичките бяха вложени в Корпоративна банка, и изгоряха. Дори при Вальо Топлото, парите са били разделяни в поне 5 банки. Но не и пре ГЕРБ, при които всичко е в 1 банка, и то точно тази, която да ги източи.

Плячкосването на общината сочи, че всъщност ГЕРБ нямат нужда от държавна субсидия. Ако цената на елементарно устройство с бутон е стотина лева, то герберите слагат останалите 11 900 в джоба си. То те могат не само да не получават субсидия, но и да плащат данъци с подобни печалби