13 пострадали при катастрофа на пътнически и товарен влак в Белград

13 пострадали при катастрофа на пътнически и товарен влак в Белград
iStock


Тринадесет души пострадаха при сблъсък между два влака в Белград, съобщи Франс прес, позовавайки се на сръбския министър на транспорта Горан Весич. Четирима от ранените са в тежко състояние, информира БТА.

Инцидентът се случи при сблъсък между товарен влак и пътнически влак, който преминал на червен сигнал в тунел в Белград, поясни министър Весич. Сред тежко ранените са машинистът на влака, една кондукторка и двама пътници. Всички те бяха транспортирани в спешно отделение, докато на девет други пътници беше оказана медицинска помощ на място.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия, Ивица Дачич, заяви, че най-важното е, че няма загинали при катастрофата. Инцидентът се случи на около 4 километра от центъра на Белград, близо до моста Панчево. На мястото на инцидента пристигнаха седем пожарникарски екипа и медицински екипи.

По думите на Весич, пътническият влак се е ударил в спрелия товарен влак в тунела.

автобус с деца катастрофира
Автомобилен транспорт

Автобус с деца катастрофира до Търговище

юни 14, 2024

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. Няма пострадали деца при инцидента. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като автобу…

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…