142 души са загиналите при влаковата катастрофа в Индия

Броят на загиналите при железопътната катастрофа в Индия достигна 142 души, след като работници извадиха още тела от отломките, съобщава "Франс прес".
14 вагона от експреса "Индоре – Патна" излязоха от релсите. Инцидентът стана в отдалечен район близо до Пукраян, Канпур, около 3.10 часа през нощта, местно време.
Очаква се броят на загиналите да се увеличи. Има малка надежда за откриване на оцелели сред отломките от разбитите 14 вагона, които дерайлираха в Северна Индия в неделя.
Реалният брой ще бъде по-висок и ще бъде трудна задача установяването самоличността на всички хора, предимно на тези, чиито тела са много лошо поразени, обяви местен представител на властите.
Във влака е имало повече от 2 хиляди души. Голяма част от тях не са пътували със запазени места и дори има без билети.
Катастрофата е станала в сезона на сватбите в Индия и най-малко една сватба е имало на влака.
Стотици хора са приети в болници с наранявания, включително много деца са отделени от родителите им.
Кампур е голяма железопътен възел и стотици влакове преминават през него всеки ден. Няколко влака използващи линията, са пренасочени по други маршрути, обявиха от жп оператора.
Инцидентите по жп линиите в Индия са относително чести. Железопътната мрежа в страната е една от най-големите в света и осигурява транспорт за около 23 млн. пътници всеки ден. Липсват обаче модерни системи за сигнализиране и комуникация.
Вчерашната катастрофа е най-лошото бедствие от 2010 г., когато пътнически влак се сблъска в товарен в източния щат Западен Бенгал. Тогава загинаха 146 души и бяха ранени над 200.
Доклад на правителството от 2012 година отчита, че почти 15 000 души загиват всяка година при железопътни инциденти. Катастрофите са описвани като ежегодни "кланета".
Миналата година Япония се съгласи да предостави 12 милиарда долара в заеми за изграждане на първия високоскоростен влак в Индия.
Източник: news.bg 
волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…