26-метров автобус Scania за 250 души

Автобусът в завършен вид бе показан на изложението Busworld Латинска Америка, което се проведе от 5 до 7 декември в Меделин, Колумбия. Шасито на двойносъчленения Scania F340 HA 8×2 има дължина 26 метра, а автобусната надстройка, чиито капацитет е за 250 пътници е изработена от колумбийския бодибилдър Busscar.

Вратите на метробуса са високо разположени – те са на височината на платформите за качване и слизане, които се използват от транспортната система Bus Rapid Transit (BRT) – скоростните автобусни трасета, въведена в някои от големите градове на Латинска Америка. Системата, позната ни от Истанбул е за оградени пътища, по които се движат само въпросните метробуси.

В колумбийския град Картагена Scania вече изпробва надеждността и икономичността на този тип метробуси, които спестяват до 25% от разходите за гориво и имат с около 90% по-ниски емисии на въглероден двуокис.

Източник : www.kamioni.bg

волга
Автомобилен транспорт

Автомобилът “Волга” възкръсна (СНИМКИ)

май 21, 2024

Русия се насочва към местното производство на автомобили, след като ембаргото ограничи сериозно вноса и присъствието на чуждестранни авто…