4-ма българи са все още на горящия ферибот

Български шофьор продължава да е блокиран на горящия ферибот в Йонийско море, а други трима български шофьори на камиони са на палубата и предстои да бъдат евакуирани.

Това съобщи собственикът на пловдивска транспортна фирма Илиян Филипов пред БНТ. 

37 служители на Филипов са пътували с общо 33 камиона на ферибота, който пламна рано тази сутрин. Трима шофьори са останали на палубата, а четвърти е в помещение, до което не достигат огънят и димът.

„Тримата на палубата предстои да бъдат евакуирани. И има един шофьор, заклещен с турски шофьор в помещение, в което отдолу и отгоре гори, но няма дим“, каза Илиян Филипов.

По-рано бе съобщено, че 11 души са в неизвестност, а двама – българин и турски гражданин, са на ферибота. 

След запитване от OFFNews от Министерството на външните ни работи заявиха, че няма данни за пострадали българи при пожара, избухнал на ферибота в Йонийско море, като не съобщиха, че на кораба все още има наши сънародници в беда. 

На кораба, плаващ под италиански флаг до Гърция, е имало около 100 българи. 

Спасените пътници са превозени до о. Корфу, а петима души са в болница заради вдишване на дима. Няма опасност за живота им, съобщава в. „Катимерини“. Акцията по спасяване на пътниците, останали на ферибота, продължава и в момента. Разходите за настаняването на пътниците в хотели ще бъдат поети от собственика на кораба. 

По данни на бреговата охрана трима от изчезналите са гърци. 

offnews.bg

Автомобилен транспорт

Полски електроавтобус мина по линията Пловдив – Асеновград

Демонстрация по извънградската линия Пловдив – Асеновград и обратно направи полски електробус, отличен със специален плакет за изключителен иновативен продукт от Международния технически панаир. Без да зарежда допълнително батериите си, […]

Автомобилен транспорт

Петър Мутафчиев: С публично-частно партньорство можем да довършим магистралите за 7 години

Всички такси за пътищата трябва пропорционално да бъдат съпоставени с таксите за ЖП, интермодален и друг транспорт, за да има единна тарифна политика, и трябва да се провери дали винетната […]

ЖП транспорт

Асен Василев: Ник Събев няма да е предложение за транспортен министър, ако ние сме в управлението

Ник Събев няма да е предложение за транспортен министър, ако ние сме в управлението, обяви Асен Василев по време на среща на „Продължаваме промяната“ с представители на транспортния бизнес. „При […]