4-ма българи са все още на горящия ферибот

Български шофьор продължава да е блокиран на горящия ферибот в Йонийско море, а други трима български шофьори на камиони са на палубата и предстои да бъдат евакуирани.

Това съобщи собственикът на пловдивска транспортна фирма Илиян Филипов пред БНТ. 

37 служители на Филипов са пътували с общо 33 камиона на ферибота, който пламна рано тази сутрин. Трима шофьори са останали на палубата, а четвърти е в помещение, до което не достигат огънят и димът.

“Тримата на палубата предстои да бъдат евакуирани. И има един шофьор, заклещен с турски шофьор в помещение, в което отдолу и отгоре гори, но няма дим”, каза Илиян Филипов.

По-рано бе съобщено, че 11 души са в неизвестност, а двама – българин и турски гражданин, са на ферибота. 

След запитване от OFFNews от Министерството на външните ни работи заявиха, че няма данни за пострадали българи при пожара, избухнал на ферибота в Йонийско море, като не съобщиха, че на кораба все още има наши сънародници в беда. 

На кораба, плаващ под италиански флаг до Гърция, е имало около 100 българи. 

Спасените пътници са превозени до о. Корфу, а петима души са в болница заради вдишване на дима. Няма опасност за живота им, съобщава в. “Катимерини”. Акцията по спасяване на пътниците, останали на ферибота, продължава и в момента. Разходите за настаняването на пътниците в хотели ще бъдат поети от собственика на кораба. 

По данни на бреговата охрана трима от изчезналите са гърци. 

offnews.bg

Влак на бдж
ЖП транспорт

Пътнически влак дерайлира

юни 11, 2024

Затруднено е движението на влаковете, които преминават през Подбалканската железопътна линия поради излизане от релсите на локомотив и дв…