50,6 милиона пътувания в Китай в навечерието на Лунната нова година

Китайското Министерство на транспорта съобщи, че на 24 януари, навечерието на Лунната нова година, по китайските железници, магистрали, водни пътища и гражданска авиация са извършени общо 50,604 милиона пътувания, което е с 2,5% намаление спрямо същия период на миналата година.

5,15 милиона тя тях са били в железопътния транспорт – с 6,3% спад; 43,51 милиона по магистрали – с 1,3% намаление; 723,5 хиляди във водния транспорт – с 20,2% намаление, а 1,22 милиона в гражданската авиация – с 15,0% намаление.

Петнадесет дни преди Китайската нова година (10 до 24 януари) пътуванията по въздушния, пътния, железопътния, речния и морския транспорт са отчели 1,143 милиарда, което е увеличение с 2,0% спрямо същия период на миналата година.

Според данни на Министерство на транспорта, на 25 януари (в първия ден на Китайската новата година) се очаква броят на пътуванията да достигне 2,6 милиона, което е намаление с 38,4% на годишна база.

ЖП транспорт

БДЖ подписали договор за милиони, по който АОП е дала негативно становище

Редица нарушения са установени от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията по т. нар. проект „Сокол“, при който БДЖ възложи ремонта на 15 стари вагона срещу 26,7 милиона лева […]

ЖП транспорт

Поскъпването на жп пътя

Цените за ползване на железопътната инфраструктура са се увеличили от февруари тази година със 7-8% Третото управление на ГЕРБ в транспорта ще бъде запомнено с масовото увеличаване на таксите по […]